VIMBLDON RAZMATRA MNOGE OPCIJE: Da li će i najprestižniji teniski turnir biti otkazan? JEDNA OPCIJA JE ODMAH ODBAČENA
Foto: Profimedia

Pod znakom pitanja

VIMBLDON RAZMATRA MNOGE OPCIJE: Da li će i najprestižniji teniski turnir biti otkazan? JEDNA OPCIJA JE ODMAH ODBAČENA

Tenis -

Da li će se i najprestižniji teniski turnir na svetu pridružiti dugoj listi sportskih događaja koji će biti otkazani?

Ol Ingland Tenis Klub (AELTC), domaćin slavnog Vimbldon Grend Slema, potvrdio je da trenutno razmatra sva moguća scenarija u pogledu organizacije – odnosno mogućeg otkazivanja – ovogodišnjeg turnira, kao posledicu pandemije novog Korona virusa.

Po navodima iz zvaničnog saopštenja, vanredno planiranje otpočelo je još u januaru ove godine, uz redovne konsultacije sa Vladom Velike Britanije i institucijama javnog zdravstva.

Vanredno zasedanje Upravnog odbora AELTC zakazano je za sledeću nedelju, a pripreme za isto se obavljaju u saglasnosti sa Engleskom teniskom asocijacijom, ATP-om, WTA-om i organizatorima ostala tri Grend slema. U najboljem slučaju, početne pripreme aktivnosti bi se sprovodile od kraja meseca aprila.

U ovom trenutku – vođeni preporukama institucija javnog zdravstva, veoma kratak period tokom kojeg bi organizatori Vimbldona morali da izvedu potrebne aktivnosti – pod dodatnim uticajem prirode podloge na kojoj se takmičenje održava – sugeriše da bi eventualno odlaganje stvorilo značajne rizike i komplikacije.

Ono što je sigurno je da je mogućnost održavanja turnira iza zatvorenih kapija – izuzeta iz daljih planova. Trenutne aktivnosti Vimbldona usresređene su na minimalno održavanje svih lokacija unutar kompleksa, dok se humanitarne aktivnosti sprovode kroz programe Vimbldon Fondacije.

Ričar Luis, Izvršni direktor AELTC, ovim povodom je izjavio:“ Izazovi bez presedana koje priređuje kriza izazvana širenjem virusa COVID-19 utiču na čovečanstvo na nezamislive načine, i naša pažnja je posvećena svima koji su pogođeni u našoj zemlji i širom sveta. Apsolutno najvažnija stvar u ovom trenutku je javno zdravlje, i naša namera je da budemo potpuno odgovorni u odnosu na to kroz naše sadašnje i buduće oduke. Naporno radimo kako bismo definisali naše planove u pogledu aktuelne sezone 2020. i očekujem da ćemo na narednom zasedanju Upravnog odbora AELTC doneti konačnu odluku oko održavanja ili otkazivanja našeg turnira.“

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track