PISMO DRAGANA JOVIĆA SPORTSKOJ SRBIJI: NEMA PREDAJE - POBEĐUJEMO! Nađite snagu da izguramo još jednu godinu
Foto: TKD Galeb/Stefan Aleksić

Jasna poruka

PISMO DRAGANA JOVIĆA SPORTSKOJ SRBIJI: NEMA PREDAJE - POBEĐUJEMO! Nađite snagu da izguramo još jednu godinu

Ostali sportovi -

Jedan od najbolji svetskih trenera zna kroz kakve muke prolaze sportisti nakon odlaganja Olimpijskih igara.

Danima unazad Dragan Jović i njegovi puleni iz Tekvondo kluba Galeb pokušavaju da probude svest među građanima Srbije i pomognu da se što lakše prebrodi period samoizolacije.

Olimpijski, svetski, evropski, a što je najvažnije i ljudski šampioni, našli su se pred novim izazovom nakon što je odlučeno da Olimpijske igre budu odložene na neodređeno vreme.

Svi naporni teninzi i odricanja na prvi pogled deluju besmisleno nakon vesti iz Međunnarodnog Olimpijskog komiteta. Ali, samo na prvi pogled. Da sve nije tako crno kao što se čini pokušao je da obajsni upravo Jović otvorenim pismom svima kojima je sport život, ili im je tek jedna od opcija u životu.

- Poštovani sportisti, teneri, sportski radnici i svi vi koji ste bili njihova podrška ovih godina. Zdravlje sportista i svih ljudi je na prvom mestu. Glavu gore, ljudi, 2021. je tu, pred vratima.

Znam da su mnogi planirali da se oproste od nacionalnog dresa ove godine posle Olimpijskih igara. Ne mislim samo na Milicu Mandić iz našeg sporta, znam da je mnogo vas planiralo novi život posle Tokija. Porodica, deca, neka nova profesionalna promena. Jasno je da ovo menja mnogo toga. Probajte da nađete snage, želje i motiva da izgurate još jednu godinu, a onda pokažete koliko ste, i za kakva sve dostignuća, bili spremni. Velikom verom u sebe, svoje znanje, svoj talenat, i željom da to pokažete na najvećoj sportskoj smotri kakve su Olimpijske igre, siguran sam da ćete otići u sportsku penziju zadovoljni i ispunjeni - napisao je JOvić, pa dodao:

- Ovaj osećam praznine koji imate sada, napunite željom da budete još bolji u 2021. Svi smo u istom loncu. Ceo svet. Ko će uspeti ovo da prevaziđe? Naravo, najjači. Ali i oni koji će imati podršku koju su imali i do ove situacije. Podršku koja ih je dovela do vrata Tokija, koja je bila vetar u leđa sve ove godine, a stizala od roditelja, emotivnih partnera, supružnika, trenera, državnih institucija, sponzora...

Sve vas, koji ste naše sportiste tako zdušno podržavali, MOLIM - pogurajte i progurajte i ovo zlo vreme i budite deo tima Srbije 2021 - zaključio je jeda od najboljih trenera na svetu

I šta nam drugo preostaje nego da poslušamo. Pa da se dogodine radujemo velikim uspesima naših sportista u Tokiju. Jer će, ako poslušamo, u ta zlata biti utopljen i deo nas.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track