Preokret Tipsarevića za osminu finala
Foto: Reuters

Olimpijske igre

Preokret Tipsarevića za osminu finala

Tenis -
Srpski teniser je morao dosta da se pomuči kako bi došao do trijumfa nad Filipom Pečnerom, pogotovo što je u prvom setu delovalo kao da mu ništa ne polazi za rukom

LONDON - Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u osminu finala olimpijskog turnira u Londonu, pošto je savladao Nemca Filipa Pečnera sa 3:6, 6:3, 6:4.

Srpski teniser je morao dosta da se pomuči kako bi došao do trijumfa, pogotovo što je u prvom setu delovalo kao da mu ništa ne polazi za rukom.

Ipak, kada je prošao taj deo meča, stvari su polako počele da dolaze "na svoje", Tipsarević je malo po malo preuzimao kontrolu nad duelom i na kraju potvrdio da je kvalitetniji igrač.

Pečner je bio besan na sebe zbog loše igre u samoj završnici, pa je na kraju polomio reket.

Janko Tipsarević rekao je da mu je pobeda nad Filipom Pečnerom bila teška zbog uslova igre i jakog vetra, ali je ocenio da je zasluženo pobedio posle tri seta.

"Nije bilo lako zato što uslovi za igru nisu bili jednostavni. Duvao je jak vetar i to ne čak ni u jednom pravcu, već više kao neki vrtlog. Bilo mi je jako teško da, pod jedan, kontrolišem osnovne udarce, a pod dva...bacanje za servis - totalno nisam uspeo da se snađem u prvom setu...Osećam da sam zasluženo pobedio jer sam imao više šansi", rekao je Tipsarević posle trijumfa 3:6, 6:3, 6:4.

On će u osmini finala igrati protiv Džona Iznera, sa kojim se samo jednom sastao pre ovoga, kada ga je pobedio u dva seta.

"Ne želim opet da kukam, to sam rekao pre meča (prvog kola) sa (Davidom) Nalbandijanom – imam jedan od najtežih žrebova na ovoj Olimpijadi. To što sam pobedio Iznera nema nikakve veze jer smo od tada obojica dosta napredovali kao igrači. Sve će zavisiti od toga koliko budem uspeo da budem smiren na svojoj servis i da uspem da ga nateram da igra na njegovom servisu, pošto svi znate da posle (Ive) Karlovića ima možda najbolji servis na svetu...Biće neugodan meč za obojicu", rekao je Tipsarević.

Džona Izner je pobedio Tunižanina Maleka Žazirija sa 7:6, 6:2. Srpski teniser je do sada igrao jednom sa Iznerom i pobedio ga je 2009. godine na turniru u Beču.

Tipsarevića očekuje i olimpijski dubl, pošto zajedno sa Nenadom Zimonjićem u prvom kolu igra protiv Slovaka Martina Kližana i Lukaša Lackog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track