Ana Ivanović pobedila Baltaču u 3.kolu protiv Klajsters
Foto: REUTERS

U dobroj formi

Ana Ivanović pobedila Baltaču u 3.kolu protiv Klajsters

Tenis -
Ivanovićeva je odlično počela meč i došla do prednosti od 3:0 u prvom setu, ali je potom usledila slabija igra srpske predstavnice i domaća teniserka, koja je 102. na svetskoj rang listi, uspela da se "vrati"

LONDON - Srpska teniserka Ana Ivanović prošla je u treće kolo Olimpijskih igara u Londonu, pošto je bila bolja od domaće takmičarke Olene Baltače sa u dva seta, 6:4, 7:6. Ivanovićeva je odlično počela meč i došla do prednosti od 3:0 u prvom setu, ali je potom usledila slabija igra srpske predstavnice i domaća teniserka, koja je 102. na svetskoj rang listi, uspela da se "vrati".

Srpska teniserka je, ipak, pri vođstvu 5:4 došla do tri brejk lopte na servis protivnice, iskoristila prvu i došla do prednosti u setovima. Drugi set protekao je u sigurnim servisima obe teniserke, a tek u po jednom gemu teniserke su imale priliku za brejk, koji nisu iskoristile, pa je taj deo meča otišao u taj-brejk.

U odlučujućem gemu drugo seta Ivanovićeva je dobro počela, povela sa 4:0, ali se Baltača "vratila", pošto je srpskoj teniserki uzela dva "mini brejka". Ivanovićeva je, ipak, kod prednosti 5:4 dva puta osvojila poen na servis protivnice i došla do pobede.

Ana će u osmini finala olimpijskog turnira u Londonu igrati sa Belgijankom Kim Klajsters, koja je savladala Karlu Suares Navaro iz Španije sa 6:3, 6:3.. Srpkinji uoči sedmog međusobnog duela protiv Belgijanke predstoji veliki ispit i izazov, jer je izgubila svih šest prethodnih mečeva na WTA turnirima.

Dvadesetdevetogodišnja Klajsters je pet godina starija od Ivanovićeve, 2003. je bila prvorangirana teniserka sveta, a trenutno zauzima 36. mesto na WTA listi.Belgijanka je ranije najavila da se na olimpijskom turniru u Londonu oprašta od aktivnog igranja tenisa.

"Bio je težak meč, mislim da je jako dobro igrala, pogotovo u drugom setu...ali, zaista sam srećna što sam uspela da izvučem drugi set i da se priviknem na to i da dobro odserviram u taj-brejku. To mi je mnogo pomoglo", rekla je Ivanovićeva novinarima u Londonu posle trijumfa 6:4, 7:6 nad domaćom takmičarkom.

Za razliku od Vimbldona, atmosfera na olimpijskom turniru mnogo je opuštenija i bučnija. "Mislim da su nas namerno stavili da igramo na malom terenu zato što je lepa atmosfera. I meni je bilo zadovoljstvo igrati. Ona je domaća pa je bilo više njenih navijača, ali bilo je i naših. Baš sam uživala", rekla je prva srpska teniserka.

Ivanovićeva je i meč prvog kola igrala na istom terenu, broj 18, i oba je dobila u dva seta, ali je kazala da nije sujeverna.

"Neću da se bunim ako opet bude bio isti rezultat na istom terenu, ali nisam toliko sujeverna što se toga tiče", rekla je ona kroz smeh.

Ivanovićevu u osmini finala čeka Belgijanka Kim Klejsters, koja je najavila da će joj ovo biti poslednja sezona u tenisu.

"Posle ovog turnira igra samo još Ju-Es Open i sigurna sam da je u dobroj formi i da želi da odigra najbolje i da se na najbolji način oprosti od tenisa", kazala je Ana Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track