Đoković i Troicki poraženi u dublu
Foto: REUTERS

ne ide

Đoković i Troicki poraženi u dublu

Tenis -
Na Igrama u Londonu Đoković nastavlja takmičenje u singlu, a njegov rival u drugom kolu, verovatno u utorak, je Amerikanac Endi Rodik, dok je Troicki završio učešće na olimpijskom turniru
1 / 7 Foto: Dado Đilas

LONDON - Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki eliminisani su u prvom kolu konkurencije dublova na olimpijskom turniru posto su na startu takmičenja izgubili od švedskog para Johan Brunstrom/Robert Lindšted sa 2:0 u setovima - 7:6 (10:8), 6:3.

Na Igrama u Londonu Đoković nastavlja takmičenje u singlu, a njegov rival u drugom kolu, verovatno u utorak, je Amerikanac Endi Rodik.Troicki je završio učešće na olimpijskom turniru pošto je prethodno poražen u prvom kolu singla od Španca Nikolasa Almagra sa 2:0 u setovima.

"Mislim da nismo uradili ništa loše. Viktor i ja smo igrali možda deset puta u karijerama zajedno dubl, tako da nemamo mnogo iskustva u ovoj konkurenciji. Mislim da smo odigrali zaista na jednom visokom nivou, ali današnji protivnici su bili izuzetno dobri i bolji na terenu", rekao je Đoković srpskim novinarima posle poraza 6:7, 3:6 od Šveđana Johana Brunstroma i Roberta Lindšteta.

"Ovi uslovi, koji su drugačiji od Vimbldona, više odgovaraju njima, koji su jako snažni i imaju snažan i efikasan servis. Pokušali smo da održimo priključak i uspeli u tome u prvom setu, ali nismo imali sreće u odlučujućim trenucima. Završen je dubl za nas u prvom kolu. Razočarani smo, ali idemo dalje", dodao je najbolji srpski igrač. Troicki je imao slično mišljenje.

"Igrali su bolje u odlučujućim trenucima. Nismo imali ni sreće, ja sam napravio duplu grešku na 8:8 u taj-brejku i to nas je koštalo seta. Mislim da su jednostavno bili bolji, servirali su bolje i na kraju imali par sjajnih reterna i uspeli da nas "brejknu"...Zaslužili su pobedu", rekao je treći reket Srbije.

Troicki je izgubio i u prvom kolu singla, tako da su za njega završene Olimpijske igre. On je pustio da nervoza izađe iz njega kada ga je novinar pitao da li je priželjkivao bolji rezultat u Londonu, na šta je teniser odgovorio:

"Ne, nisam. Nadao sam se da ću ispasti u prvom kolu". "Iskreno mislim da su igrali bolje u odlučujućim trenucima. Prvi set se lomio. Mislim da nismo imali sreće, ja sam napravio duplu grešku na 8:8 u taj-brejku i to nas je koštalo seta. Mislim da su jednostavno bili bolje, servirali su bolje, na kraju reternirali par sjajnih reterna i uspeli da nas brejknu, tako da...zaslužili su pobedu", dodao je Troicki.

Kasnije u konkurenciji dublova startuju Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, koji se sastaju sa slovačkim parom Martin Kližan/Lukaš Lacko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track