Najnovije vesti

AMERIKANCI SU VELIKI PANIČARI Troicki: Posle otkazivanja Vimbldona, ne verujem da će se igrati US open
Foto: AP

nije optimista

AMERIKANCI SU VELIKI PANIČARI Troicki: Posle otkazivanja Vimbldona, ne verujem da će se igrati US open

Tenis

Na vest da se zbog pandemije koronavirusa prvi put posle Drugog svetskog rata otkazuje Vimbldon, srpski teniser Viktro Troicki kaže da nije optimista ni kada je u pitanju održavanje US Opena.

"Bio bih srećan kada bi se sezona nastavila ove godine, ali kako stvari stoje male su šanse. Niko ne zna šta će biti. U junu počinje sezona na travi, a po trenutnoj situaciji će najverovatnije biti otkazana jer na travi može da se igra samo u tom periodu a ne verujem da će se situacija srediti do 8. juna. Posle počinje sezona u Americi ali tamo tek počinje problem sa koronom i biće sve gore i gore. Oni su veliki paničari i ne verujem da će održati bilo kakvo takmičenje sa imalo rizika. Zato ne verujem ni da će se igrati ni u Americi. Iz ATP nas obaveštavaju šta sve može da bude ali niko ne zna koliko će da traje", rekao je Troicki za "Sportski žurnal".

Teniseri će biti na velikom finansijskom gubitku.

"Tenis je u velikom gubitku. Teniseri će dosta ispaštati, pogotovo slabije rangirani igrači koji nemaju ušteđevinu. Sada kada nema turnira, verujem da se mnogi teško snalaze u ovoj situaciji. U fudbalu i u košarci igrači imaju ugovore na osnovu kojih dobijaju plate. Većina klubova ih plaća i u ovim teškim trenucima. Možda će se primanja smanjiti ali će ostati, a u tenisu nije tako", ističe srpski teniser.

Kurir sport / Sportski žurnal

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...