KAKO ĐOKOVIĆI PROVODE VREME TOKOM PANDEMIJE: Karantin s Novakom! Izolacija u Marbelji
Foto: Instagram

nije lako

KAKO ĐOKOVIĆI PROVODE VREME TOKOM PANDEMIJE: Karantin s Novakom! Izolacija u Marbelji

Tenis -

I tako dan za danom - Najbolji teniser sveta ovih dana je kod kuće, gde najviše vremena provodi u učenju i igri sa Stefanom i Tarom, ali i aktivno učestvuje u radu svoje fondacije zajedno sa Jelenom

Svaki dan u karantinu tokom pandemije koronavirusa je, čini se, isti kao prethodni. Nikome nije lako i svi tražimo načine da nam vreme što brže prođe dok se stvari ne vrate u normalu, a evo kako to radi porodica najboljeg tenisera na svetu.

Novak Đoković sa suprugom Jelenom, decom Stefanom i Tarom i njihovim psima Teslom i Pjerom nalazi se u karantinu u Marbelji.

Dok Španijom hara opaki virus, srpski teniser siguran je u svom domu. Ako se nešto pozitivno može izvući iz cele ove situacije, da pitate Novaka, rekao bi vam - vreme koje provodi s porodicom. Za Đokovića je zaista dragoceno to što može da bude sa svojim najdražima sada više nego ikada ranije.

I ovo vreme odlučio je da ne protraći, pa Nole svaki dan nalazi načine da animira svoje klince, ali i da ih nauči nečemu novom kroz igru.

Pored toga, provodi kvalitetno vreme sa suprugom, zabavlja se, učestvuje u radu svoje fondacije i još mnogo toga...

VREME ZA IGRU

foto: Instagram
foto: Instagram

Koliko god na terenu delovao ozbiljno, toliko je van njega neozbiljan! Novak je tokom karantina potpuno podetinjio. Igranje sa sinom i ćerkicom podigao je na viši nivo. Kreativni kostimi od improvizovanih materijala, kutija, igre gusara i teniskih viteza ovih dana su svakodnevica u životu najboljeg tenisera sveta.

HUMANITARNI RAD

foto: Instagram

Tokom ovih teških vremena Novak i Jelena posvetili su se radu fondacije Đoković. Pored redovnih aktivnosti poput izgradnje i obnove vrtića, najbolji teniser sveta i njegova supruga ovih dana koncentrisani su i na pomoć zemljama koje su najviše pogođene koronavirusom. Nakon donacije od milion evra Srbiji za borbu protiv ovog biološkog neprijatelja, veliki iznos uplaćen je i na račun bolnice u Bergamu, u Italiji, gradiću koji je kovid-19 pokosio.

VREME ZA UČENJE

foto: Instagram

Svaki dan je dan kada deca nauče nešto novo. Novak i Jelena trude se da sa Stefanom i Tarom rade što više mogu, i to kroz igru! Učenje slova, brojeva, o svetu oko sebe i druge edukativne aktivnosti svaki dan su po rasporedu u domu Đokovića.

POPODNEVNA DREMKA

foto: Instagram

Odmor je veoma bitan deo svakog sportiste, ali i svakog mališana. Zato je popodnevna dremka neizostavna stavka u danu Novaka, Jelene, Stefana i Tare.

- Spavanje je važno za naše zdravlje i imunitet, ako nemamo osam sati sna, naše telo nije spremno za izazove koje donosi novi dan - poručuje Jelena.

ZABAVA S JELENOM

foto: Instagram
foto: Instagram

Novak i Jelena uživaju i u zajedničkom vremenu, a da se zabave u ovim danima, pomažu im izazovi koji kruže društvenim mrežama. Na tenis u dvorištu izazvao ga je kolega Endi Mari, a Đokovići su odlučili i da osmisle svoj izazov za sve koji ih prate - izbor je pao na akro jogu i balansiranje.

ŠETANJE PJERA I TESLE

foto: Instagram

Verni prijatelji, kućni ljubimci porodice Đoković - pudlice Pjer i Tesla imaju nekoliko termina u toku dana kada ih Novak i Jelena izvode u šetnju.

TRENING

foto: Instagram

Turniru su možda odloženi, ali čekaju Novaka čim se sve ovo završi. Zato najbolji teniser sveta, u dogovoru sa svojim trenerima, svakodnevno naporno radi kako bi ostao u formi da po povratku na teren nastavi sa dominacijom.

(Kurir.rs / Anja Vukašinović / Foto:Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track