OSTAJE ŽAL ZA FINALOM KUPA ŠPANIJE! Navijači Sosijedada i Bilbaa žele utakmicu na balkonima!
Foto: EPA

hit

OSTAJE ŽAL ZA FINALOM KUPA ŠPANIJE! Navijači Sosijedada i Bilbaa žele utakmicu na balkonima!

Fudbal -

Ova subota trebalo je da bude poseban dan za Baskijce, pošto su njihova dva omiljena kluba Atletik Bilbao i Real Sosijedad u Sevilji trebalo da se bore za trofej u Kupu kralja, ali je finale zbog pandemije korona virusa odloženo.

To ipak nije omelo navijače u Bilbau i San Sebastijanu da iskažu podršku svojim ekipama na način na koji u situaciji potpune izolacije jedino mogu - izlaskom na balkone i terase svojih kuća i stanova, ističući svoje rekvizite i pevajući navijačke pesme.

Putem interneta navijači oba kluba su lansirali kampanju "dovedimo finale na balkone" i dogovorili su se da će nakon već uobičajenog, svakodnevnog aplauza za medicinsko osoblje, otpevati klupske himne, prenela je Hina.

Oba su kluba učestvovala u produkciji zajedničkog videa u kojem je fokus bio na sadašnjoj borbi protiv pandemije i želji da se ovo finale jednog dana, kad za to budu stvoreni uslovi, ipak odigra.

"Kad god se dogodi, biće to veliko finale", poručio je fudbaler Bilbaa Aric Aduric u kratkom filmu koji su oba kluba objavila na društvenim mrežama.

"Nije važno koje su vaše boje, ovo finale je za sve nas. Svi ćemo biti pobednici", rekao je igrač Real Sociedada Asijer Iljaramendi.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track