ĐOKOVIĆ TEŠKA SRCA VAVRINKI PRIZNAO ŠTO JE RETKO KOME: Ti me uvek razbesniš, dva puta sam ti dozvolio istu stvar!
Foto: Profimedia

prijateljski

ĐOKOVIĆ TEŠKA SRCA VAVRINKI PRIZNAO ŠTO JE RETKO KOME: Ti me uvek razbesniš, dva puta sam ti dozvolio istu stvar!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković podelio je teniska iskustva dugogodišnjim rivalom Stanom Vavrinkom i prisećajući se mnogih momenata u karijeri, otkrio da trenera Marijana Vajdu ne vezuje isključivo za teren već ga smatra delom porodice.

Naročito zbog jedne situacije i jednog od najtežih poraza, u četvrtfinalu Rolan Garosa 2010. godine, kada je Novak izgubio meč od Jirgena Melcera iako je vodio 2:0 u setovima.

- Marjan je bio tu od prvog dana i on je neverovatno veliki uzor za mene. Teško je pričati samo kao o treneru, on je kao brat, otac, porodica. Sećam se da kad sam se mučio, išao sam kod njega u sobu i plakao. Jednom sam bio ljut na sebe, a on me je podigao. Bilo je to protiv Melcera, ležao sam na podu i plakao slomljen, on je bio tu za mene i Miljan fizioterapeut, jedan od mojih najboljih prijatelja - prisetio se Đoković.

- Ovi momci su bila nestvarna podrška. U smislu tehničkih stvari, pomogao mi je mnogo sa pozicioniranjem na terenu i kako da taktički izvedem prave udarce u pravom momentu. Radili smo na forhendu i bekhendu, verovatno više na forhendu. Drugi treneri su tu pomagali, Boris Beker. U ranijoj fazi karijere sam servirao korektno, a posle povrede se izgubio ritam servisa i tu mi je recimo Boris pomogao - kaže Đoković.

Vavrinka je pitao srpskog asa posle kojih mečeva se najviše iznervirao i oba puta dobio isti odgovor: protiv tebe!

- Jedan od njih je bio sa tobom, Rolan Garos finale 2015, a drugi je bio takođe sa tobom 2016. u Njujorku. Ne znam iz kog razloga, ali me uvek razbesniš - priča Novak uz osmeh.

- Ti misliš da si igrao loše samo zato što si izgubio - nadovezao se Švajcarac.

Međutim, oba puta je Đoković bio kivan na sebe zbog toka meča u kojima je počinjao dobro, a onda gubio koncentraciju.

- Oba meča koja sam izgubio od tebe, počeo sam dobro, osvojio prvi set i onda u nekim tesnim gemovima, drugog seta, gde sam imao šansu, tu si se podizao. A onda si odlazio na nivo iznad mog i pobeđivao. Da si jednostavno bio bolji, tu ne bih mogao da budem previše ljut, samo da prihvatim i kažem svaka čast, ali sam bio besan na sebe jer sam dva puta dozvolio istu stvar. Imao sam prilike u oba druga seta u oba finala, da osvojim drugi set, a onda verovatno i meč i zato sam bio uzrujan. Svojim gubitkom koncentracije i intenziteta u tim momentima - rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track