KAO DA MI NEKO GURA ŽILETE U GRLO: Australijski teniser opisao PAKAO kroz koji je prolazio
Foto: EPA/LUKAS COCH

neprijatno iskustvo

KAO DA MI NEKO GURA ŽILETE U GRLO: Australijski teniser opisao PAKAO kroz koji je prolazio

Tenis -

Australijski teniser Tanasis Kokinakis bio je jedan od najtalentovanijih tenisera planete, ali su ga povrede omele da dosegne predviđane mu visine, a zatim je imao i ozbiljan zdravstveni problem sa od žlezdanom groznicom.

- Rekli su mi da sam prestao da dišem dok sam spavao jer mi je grlo bilo toliko upaljeno. Izgubio sam 10 kilograma jer nisam mogao da jedem. Sada se trudim da ostanem u formi, da ne poludim. Ne gledam previše daleko u budućnost, pokušavam da budem fizički spreman, ali da se ne opterećujem previše. Kada mi budu rekli da smem, pojačaću ritam, kazao je Kokinakis.

- Pokušao sam da se vratim na teren u decembru, pre nego što sam znao da bilo šta nije u redu. Brzo sam se umarao, ali sam mislio da je zbog dima od silnih požara. Tokom noći sam zbog temperature morao da promenim po četiri, pet majici, krevet mi je bio natopljen znojem, a kada sam trenirao u Melbrnu uopšte nisam imao snage.

Australijanac je pričao i o veoma neprijatnim detaljima.

- Grlo me je užasno bolelo, osećao sam se kao da mi neko gura žilete niz grlo, pa sam otišao u bolnicu u Melburnu. Vratio sam se u Adelejd i stanje mi se pogoršalo. Nisam mogao da jedem i mučo sam se da pijem vodu. Opet sam završio u bolnici. Sada mi je bolje, osećam se relativno zdravo, ali bilo je dosta frustrirajuće, zaključio je trenutno 237. teniser planete.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track