JOŠ JEDAN BESRAMNI NAPAD AMERIKANACA NA NOLETA: Dao je samo 30.000 dolara, a zarađuje milione! (FOTO)
Foto: AP/Darko Vojinović

dokle više

JOŠ JEDAN BESRAMNI NAPAD AMERIKANACA NA NOLETA: Dao je samo 30.000 dolara, a zarađuje milione! (FOTO)

Tenis -

Fond za finansijsku pomoć teniserima, koji je inicirao Novak Đoković da bi se pomoglo slabije rangiranim igračima, počeo je s radom i oni koji su ispod 100. pa do 500. mesta već su primili uplatu.

Noletova ideja naišla je na veliku podršku, kako tenisera, tako i javnosti. Međutim, ima onih koji nisu baš bili oduševljeni.

Kolumista čuvenog lista Njujork tajms Ben Rotenberg otvoreno kritikuje najboljeg tenisera sveta, ali ne zbog pokretanja fonda, već zato što je Nole, kako navodi ovaj novinar, učestvovao sa premalim iznosom novca.

Dogovor je bio da najbolji igrači sveta daju po 30.000 dolara za ovaj fond pa je to uradio i Novak. Rotenbergu to očigledno nije dovoljno.

foto: AP

- Đokovićev plan je bio "Doniraću 30.000 dolara". Ali on je u svojoj karijeri zaradio preko 100 miliona. Dao je otprilike pola onoga što bi dobio da je izgubio u prvom kolu Australijen opena - navodi Ben Rotenberg i nastavlja:

- A zapravo je u Australiji zaradio tri miliona. Sad je dao samo 30.000, a to je baš malo za najboljeg igrača. Sistem doniranja mora da bude drugačiji.

Kolumnista Njujork tajmsa je očigledno zaboravio ili nije hteo da napomene koliko je Novak dao novca za borbu proriv pandemije, u pitanju su milioni, a na tome mu se zahvaljivala i Italija.

Kurir sport

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track