KAKO SAM SE SVAĐAO SA SRĐANOM ĐOKOVIĆEM! Meksikanac se prisetio kako je kao klinac pobedio Novaka!
Foto: Printscreen

desilo se

KAKO SAM SE SVAĐAO SA SRĐANOM ĐOKOVIĆEM! Meksikanac se prisetio kako je kao klinac pobedio Novaka!

Tenis -

Između mnogih priča o Novakovim teniskim počecima, posebno je zanimljiva jedna ispričana u dalekom Meksiku ovih dana.

Naime, portal Tenis world na španskom jeziku objavio je sećanje malo poznatog meksičkog tenisera Luisa Manuela Floresa iz Verakruza, koji pamti kako je svojevremeno pobedio najboljeg igrača današnjice Novaka Đokovića i šta se sve izdešavalo nakon toga.

foto: Facebook

Flores kaže da se on posle posvetio obrazovanju na Univerzitetu Džordžija, dok je Nole "iskoristio beneficije državnog sistema da bi danas postao "broj 1" na svetu". Flores ne krije da ima nostalgiju prema tim teniskim danima kada je pobeđivao Srbina.

- Sećam se sa velikim emocijama, posebno drugog meča u Milanu, na turniru "A" nivoa. Već u to vreme su Novaka doživljavali kao veliku nadu. U prvom susretu sam imao diskusiju sa njegovim ocem Srđanom Đokovićem zbog nedozvoljenog savetovanja tokom meča, da bi dve godine kasnije naleteo na njega na čelendžeru. On je tada prokomentarisao da mu nije drago što opet igra sa mnom, jer sam ga već dobio - rekao je Flores.

Na čelendžeru je bilo već drugačije što se tiče rezultata. Novak je pobedio i kasnije osvojio naslov, a njegov dve godine stariji rival, koji je stilom podsećao na Fernanda Verdaska, počeo je da ga prati preko tv ekrana.

- Samo dve godine nakon što sam ga pobedio gledao sam ga na grend slemu kako igra na vrhunskom nivou. Jedno vreme sam osećao frustraciju, ali imali smo različite puteve. Ja sam odlučio da idem na fakultet, a Đoković je uz podršku svoje federacije dobio opremu i novac za putovanja krenuo da osvaja svet.

Flores ima 35 godina i najbolji plsman mu je bio 428. mesto na ATP listi. Nije baš pažljivo pratio karijeru najboljeg igrača sveta ako kaže da je njegov veliki rival uspomoć države došao do prvog mesta na ATP listi.

Kurir sport/D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track