OTKRIVENA VELIKA TAJNA IZ SVLAČIONICE! Kako se promenio odnos ĐOKOVIĆA I FEDERERA: Sedeli su i značajno se gledali...
Foto: Profimedia

OTKRIVENA VELIKA TAJNA IZ SVLAČIONICE! Kako se promenio odnos ĐOKOVIĆA I FEDERERA: Sedeli su i značajno se gledali...

Tenis -

Bivši trener Novaka Đokovića, legendarni Nemac Boris Beker, govorio je o međusobnom odnosu srpskog tenisera i Rodžera Federera.

Teniski velikani Boris Beker i Stefan Edberg bili su gosti u čuvenom podkastu Matsa Vilandera "Legende tenisa".

Govorili su o svojim iskustvima, a dotakli su se naravno i "velike trojke", koja više od decenije vlada svetskim tenisom.

Zanimljivo, Beker i Edberg su imali priliku da rade sa verovatno najboljim teniserima svih vremena. Beker je trenirao Novaka Đokovića, dok je Edber radio sa Rodžerom Federerom.

Beker se osvrnuo na rad sa Srbinom i ispričao jednu anegdotu koja najbolje opisuje rivalstvo između Novaka i Rodžera.

"Počeo sam sa Novakovim mentalitetom, pošto je možda i najvažnija stavka način na koji pristupate mečevima. Novak je zalutao, gubio je finala od Rafe i Rodžera, pa je mentalno pao. Pomogao sam mu, popravio sam njegovo pozicioniranje na terenu, mislim da je u nekim situacijama bio previše defanzivan. On je čvrst momak, neće dozvoliti da ga neko tek tako pobedi" počeo je Beker.

Kada je Novak počeo da pobeđuje promenio se i međusobni odnos.

"Sećam se kada sam prvi put stajao kraj terena, Novak i Rodžer su bili veliki rivali... Pričali su sa Edbergom i sa mnom pre meča, rukovali se, ćaskali međusobno. A posle meča... neobična atmosfera. Sede u uglovima svlačionice i značajno se gledaju, a Stefan i ja i dalje razgovaramo kao da šetamo u parku", otkrio je Beker.

Podsetimo, Beker je bio Novakov trener od 2013. do 2016. godine. Novak je u tom periodu osvojio čak sedam Gren slem titula.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track