Najnovije vesti

TEKST AMERIČKOG NOVINARA KOJI JE ODJEKNUO PLANETOM: Miljenik navijača? Tu je sebi odservirao as (FOTO)
Foto: Profimedia

US OPEN

TEKST AMERIČKOG NOVINARA KOJI JE ODJEKNUO PLANETOM: Miljenik navijača? Tu je sebi odservirao as (FOTO)

Tenis

Američki novinar Kvin Hiljer posevtio je kolumnu najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću i aktuelnoj situaciji posle diskvalifikacije na US Openu.

Novinar uglednog "Washington Examinera" napisao je tekst pod nazivom "Zabrljavši, velikan Đoković pokazao je gracioznost i klasu", a mi vam tekst prenosimo u celosti.

"Novak je zasluženo izgubio šansu da nastavi sa takmičenjem, ali i zaslužuje da dobije još više navijača zbog svog sportskog duha.

foto: EPA/JASON SZENES

U skladu sa pravilima, Đoković je diskvalifikovan sa turnira zbog 'namerno opasnog udaranja loptice ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena'. Čini se da niko, uključujući i Đokovića, ne spori da je diskvalifikacija bila odgovarajuća.

U Đokovićevu odbranu, svi smo videli na stotine puta kako igrači udaraju mnogo jače loptice u izlivu besa. Puno puta su teniseri zakucavali loptice do kraja tribina. Po tome su najpoznatiji bili Nastase, Mekinro i Konors koji uz svoje loše ponašanje izgovarali i veliki broj psovki.

Đoković nije uradio ništa od ovih stvari, umesto toga odmah je pojurio ka ženi i izvinjavao se dok je tražio pomoć. Kada su organizatori ušli na teren, mirno je rekao šta se desilo, a kada su mu rekli da je diskvalifokan, nije burno reagovao. Umesto toga, odmah je otišao da pruži ruku Karenjo-Busti. Nijednu reč protesta ili žalbe. Čista klasa.

Za razliku od Nadala i Federera, Đoković retko uživa veliku podršku publike. Iako pokazuje sportsko ponašanje, čini se da je njegov govor tela manje atraktivan od Federerove elegencije ili Nadalove srčanosti. Ipak, van terena Novak je duhovit, dobrotvoran. Šampion koji zaslužuje mnogo više ljubavi od publike nego što prima.

foto: Profimedia

Ovaj put je zabrljao, doduše nenamerno, i da je udario lopticu samo dva metra u drugom pravcu, najgora kazna koju bi dobio bilo bi upozorenje. To što je prihvatio kaznu uz dostojanstveno izvinjenje je znak klase koju bi malo koji vrhunski igrač pokazao pre četiri decenije. Potera Đokovića za rekordima je postala nešto teža, a šansa da postane miljenik navijača... tu je sebi odservirao as", stoji u tekstu američkog novinara. 

(Kurir sport) 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...