SRPSKI FUDBAL JE POKOJNIK KOG NEMA KO DA SAHRANI! Proslavljeni jugoslovenski fudbaler žestoko opleo po OČAJNIM ORLOVIMA!
Foto: Nemanja Pančić

BEZ DLAKE NA JEZIKU

SRPSKI FUDBAL JE POKOJNIK KOG NEMA KO DA SAHRANI! Proslavljeni jugoslovenski fudbaler žestoko opleo po OČAJNIM ORLOVIMA!

Fudbal -

Legendarni jugoslovenski napadač Rade Bogdanović razočaran je igrom reprezentacije Srbije u Ligi nacija i smatra da očajni Orlovi samo pukom srećom mogu da izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Proslavljeni golgeter Atletiko Madrida i Verdera bez dlake na jeziku komentarisao je igru reprezentacije Srbije na mečevima protiv Rusije i Turske.

Orlovi su u Moskvi doživeli ubedljiv poraz od Rusa (3:1), a u Beogradu su osvojili samo bod protiv oslabljenih Turaka.

Bogdanović ističe da je igra Srbije očajna, potpuno bezidejna, ali i da problemi nisu od juče.

"Veoma loše smo odigrali utakmice protiv Rusije i Turske. Ne znam da li je razlog tome nedovoljna fizička pripremljenost, duga pauza zbog korone ili nešto treće. Bili smo očajni, tromi i bezidejni. I nije to samo sada, već neko vreme tako izgledamo. Srpski fudbal me podseća na pokojnika kog odvezu u mrtvačnicu, ali nema ko da ga sahrani", rekao je Bogdanović za "Informer".

foto: EPA / Andrej Cukić

Najviše ga je razočarao kapiten reprezentacije Aleksandar Kolarov.

"Nama je kapiten i stub odbrane čovek koji ima 35 godina i koji je odavno trebalo da se povuče. I on je protiv Turske dobio dva žuta kartona i 40 minuta ostavio ekipu da igra oslabljena. Videćemo posle Norveške da li ćemo plakati što je igrao u toj utakmici ili što će uskoro da se penzioniše. Realno, u ovoj selekciji jedini lider je Dušan Tadić. Od njega i očekujem najviše, jer bez njegovih lopti ni Mitrović, a ni ostali ofanzivci ne mogu ništa", ističe Bogdanović.

Bivši as sarajevskog Željezničara nije optimista pred baraž sa Norvežanima.

"Iskreno, ne postoji neki valjani razlog za optimizam, iako nada umire poslednja. Trebaće nam mnogo sreće u Oslu, da se pogodi da nam bude dobar dan. Igra se samo jedan meč, ulog je veliki i sve je moguće. Nisu Norvežani fudbalska velesila, niti neko od koga bi trebalo da se plašimo i zaziremo, ali treba biti realan i reći da ovo sada nikako ne izgleda dobro", iskren je Rade.

Podsetimo, Rade Bogdanović je karijeru počeo u rodnom Sarajevu u ekipi Željezničara, za koji je debitovao sa 18 godina. Početkom rata odlazi iz Sarajeva i karijeru nastavlja na Dalekom istoku, u Pohang Atomsu iz Južne Koreje. Zatim se seli u Japan u Džef junajted. U leto 1997. godine Radomir Antić ga dovodi u Atletiko Madrid. Kasnije je nastupao za holandsku Bredu, Verder iz Bremena, Bilefeld i Al Vahdu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Karijeru je završio 2003. godine.

Kurir sport/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track