NOVAKU NEDOSTAJE PUBLIKA U RIMU: Čudno je što je vrlo tiho, na to moramo da se priviknemo (FOTO)
Foto: EPA/Clive Brunskill /Pool

MASTERS U RIMU

NOVAKU NEDOSTAJE PUBLIKA U RIMU: Čudno je što je vrlo tiho, na to moramo da se priviknemo (FOTO)

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je pobedio 87. igrača sveta Italijana Salvatorea Karuza posle dva seta, 6:3, 6:2.

"Volim da igram na šljaci, tu sam verovatno beležio najbolje rezultate u karijeri. Podloga je zahtevna fizički, svaki poen je fizički zahtevniji i traži mnogo više pripreme nego druge podloge, ali mislim da sam bio dobar za početak", izjavio je Đoković.

foto: EPA/Clive Brunskill /Pool

"Ja sam bio u Njujorku pa sam imao više vremena da se pripremim. Tako da je okej. Trenirao sam, pokušao sam da odigram što više poena i setova što je vrlo važno kada dolazite na turnir iz Serije 1.000. Karuzo je ovde odigrao tri meča, specijalista je za šljaku. Važno je što sam otvorio ovako dobro ovaj turnir", dodao je Novak i pohvalio italijanski tenis, odnosno italijanske tenisere kojih je bilo čak osam u drugom kolu turnira.

Ovaj turnir se igra bez publike kao što je bio slučaj i na US Openom.

"Nedostaje mi publika. Italija ima lepu tradiciju, ovaj turnir je tu jako dugo. Čudno je što je vrlo tiho, ali pretpostavljam da je to samo privremeno, barem se nadam, i na to moramo da se priviknemo", dodao je srpski teniser.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track