VREME JE ZA NOVE RAFINE SUZE: Nadal je do sada u Parizu izgubio samo 2 meča! Jedan je od Novaka, a OVO je drugi (VIDEO)
Foto: AP/Alessandra Tarantino

zvuči neverovatno

VREME JE ZA NOVE RAFINE SUZE: Nadal je do sada u Parizu izgubio samo 2 meča! Jedan je od Novaka, a OVO je drugi (VIDEO)

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal i prvi igrač sveta Novak Đoković u nedelju od 15 časova boriće se za titulu na Rolan Garosu.

Novak je često poslednjih dana govorio da se Rafa na terenima u Parizu oseća kao kod kuće. U prilog tome, govore i brojke. Do 56. okršaja sa Đokovićem, Nadal je u Parizu odihrao 94. meča. Slavio je u 92. što mu je doneo 12 titula, po čemu je rekorder Rolan Garosa, a dva poraza, od čega jedan od rivala u finalu 2020, gidune i danas se pamte. Šveđanin Robin Soderling, 23. nosilac u četiri seta je 31. maja 2009. godine, svladao u tom momentu najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala. Posle tri i po sata igre u osmini finala Soderling je napravio jedno od najvećih iznenađenje u svetu tenisa .

Šveđanin je sa 6:2, 6:7, 6:4. 7:6 nadigrao “kralja šljake” nanevši mu nakon četiri uzastopna osvojena Rolan Garosa prvi poraz na pariškoj zemlji. Do Soderlinga je Nadal u Parizu imao 31 pobedu zaredom.

Ključ pobede su 73 vinera naspram skromnih 37 Nadala. Španac je imao bolji sevis, i načinio dvostruko manje neiznuđenih grešaka (28:59)... Soderling je iskoristio pet od đest prilika za brejk, dok je Nadal realizovao 2 od 4.

Drugi poraz na pariskoj šljaci Nadal je soživeo trećeg dana juna 2015. godine. Najbolji teniser sveta Novak Đoković je posle šest poraza od Nadala na Rolan Garosu, od čega dva u finalima, odigrao je meč za anale i teniski ponizio "Kralja šljake" na stadionu na kojem je devet puta u istoriji viđen isti epilog – Rafin trijumf!

Posle Robina Soderlinga 2009. godine, Đoković je postao prvi teniser koji je uspeo da pobedi Nadala na Filip Šatrijeu -. 7:5, 6:3, 6:1.

Zanimljivost u vezi sa ovim duelom, je vezana za žreb. Ruska teniserka Marija Šarapova je 22. maja, na 28. rođendan Novaka Đokovića izvlačila parove i već tada se znalo da bi duel Noleta i Rafe, ako do njega dođe, bio igran na Nadalov 29. rođendan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track