MEDVEDEV SE SETIO SVOG IDOLA IZ DETINJSTVA NAKON POBEDE KARIJERE: Prvi i poslednji šampioni Londona su Rusi! VIDEO
Foto: EPA Andy Rain

PRESREĆAN

MEDVEDEV SE SETIO SVOG IDOLA IZ DETINJSTVA NAKON POBEDE KARIJERE: Prvi i poslednji šampioni Londona su Rusi! VIDEO

Tenis -

Ruski teniser Danil Medvedev bio je prezadovoljan nakon osvajanja Završnog Mastersa u Londonu.

On je pobedio Tima u finalu Završnog mastersa sa 2-1 u setovima, 4:6, 7:6 (2) i 6:4 i time je postao vlasnik, za sada najvećeg trofeja u svojoj karijeri.

Medvedev je najpre čestitao svom protivniku u finalu.

"Čestitam ti Dominiče na svemu što si uradio u karijeri. Tvoje ime je već u teniskim istorijskim knjigama, osvojio si i Grend slem ove godine. Igraš neverovatno dobro i nadam se da ćemo imati još mnogo ovakvih mečeva. I to na velikim turnirima, kao što su polufinale US Opena, finale ovde. Čestitam i tvom timu, radite sjajan posao" rekao je Medvedev posle pobede.

foto: EPA Andy Rain

Mladi Rus se zahvalio i svom timu, posebno treneru koji ga prati, Žilu Servari.

"Nikome ove godine nije bilo lako. Hvala i mojoj supruzi koja nije ovde. Ono što je Dominik možda hteo da kaže, ali je bio prekinut, obojica smo zahvalni za sve što se dešavalo ovde. Teško je organizovati turnire u ovakvim uslovima ", dodao je Medvedev

Medvedev je podsetio i na prvog osvajača Završnog Mastersa u Londonu Rusa Nikolaja Davidenka

" Poslednje, ali ne i najmanje važno. Od početka turnira sam ovde pričao da bi bila sjajna priča to što je ovde u Londonu, gde se igrao turnir 11 godina, prvi šampion bio Rus i da poslednji bude isto Rus. Zato mnogo hvala i Nikolaju Davidenku, jer je bio inspiracija za mnogo dece poput mene time što je pobedio ovde. Nadam se da ću nastaviti njegov posao. Hvala Kolja" naglasio je Medvedev.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track