PRVI VEČITI DERBI U SEZONI: Partizan dočekuje Zvezdu (21.00)
Foto: @starsport

aba liga

PRVI VEČITI DERBI U SEZONI: Partizan dočekuje Zvezdu (21.00)

Košarka -

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras od 21 sat odigraće prvi ovosezonski derbi u 8. kolu regionalne ABA lige u hali sportova "Ranko Žeravica".

Oba rivala derbi kola na Jadranu dočekuju posle duplog programa u Evroligi i Evrokupa, a i za Saša Filipovskog i Sašu Obradovića biće ovo prvi derbi po preuzimanju kormila beogradskih klubova.

"Uzimam svaku utakmicu samu za sebe, tako i ovu. Svaka je važna, za svaku se treba pripremiti maksimalno. Spremamo se kao i za svakog drugog rivala. Znamo da treba da odgiramo na visokom nivou sa koncentracijom 40 minuta. Zvezda ima duboku rotaciju, igraju sa mnogo igrača i sa visokim intenzitetom tokom cele utakmice, tako da treba naći odgovor na takvu igru. Oni imali mnogo utakmica kao i mi, nema mnogo vremena za veliku pripremu, ali biće važno da imamo visoku koncentraciju da izvodimo precizno elemente odbrane i napada", rekao je Filipovski.

foto: @starsport

Crvena zvezda trenutno vodi na tabeli ABA lige sa skorom 7-0, dok je Partizan na 4. mestu sa učinkom 4-3.

"Za mnoge je ova utakmica sud da si dobar ili nisi. Za mene, presudan je samo krajnji rezultat u sezoni. Mi želimo ovu pobedu iz više razloga, ali na prvom mestu zbog prednosti domaćeg terena u plej-ofu. Nadamo se da će ovaj virus nestati, a mi imati naše navijače na tribinama što je ogroman vetar u leđa", rekao je Obradović za klupski sajt.

Trener crveno-belih istakao je da nema favorita bez obzira na kom mestu na tabeli se nalaze ekipe i kakav im je rejting igrača.

"Partizan ima dobar spoj atletskih igrača i iskustva, tim koji je drugu godinu zajedno i sigurno da među njima nema tajni, poznaju se dobro. Igraju dobro u poslednje vreme, dobili su vezane utakmice u ABA ligi i Evrokupu. Sa druge strane, mi posle dve teške nedelje putovanja, nespavanja i teških utakmica, sve to želimo da ostavimo po strani i odigramo najbolju moguću utakmicu i dođemo do bodova", rekao je Obradović.

foto: Starsport©

Kapiten Partizana Novica Veličković poručio je da u derbiju nema favorita i da će njegovoj ekipi biti potrebna "hladna glava".

"Mi jesmo u nekoj seriji dobrih rezultata, ali ne treba to da gledamo na taj način već da budemo bolji iz utakmice u utakmicu i da se podižemo za nastavak sezone. Crvena zvezda kao večiti rival ima evroligašku ekipu, jak roster i na nama je da pružimo maksimum sutra. Jeste da u derbiju favorita nema, ali ne samo tada, nego u svakom meču, bez obzira ko je protivnik, treba da budeš na maksimumu i da 'izgineš' na terenu do poslednje sekunde. Sigurno da nam je pored naboja koji nosi derbi potrebna i hladna glava", istakao je Veličković.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić, koji ima veliki broj ovakvih utakmica u svojoj igračkoj biografiji, kaže da meč treba da odigraju dobro i u napadu i u odbrani.

"Nećemo imati previše vremena za pripremu utakmice sa rivalom koja igra dobro, koji je upisao nekoliko važnih pobeda i sigurno u dobrom raspoloženju očekuje ovaj meč. Dobro se poznajemo. Imamo dobru situaciju na tabeli, ali želimo da odigramo ovu utakmicu na najbolji mogući način, čvrsto u odbrani, raznovrsno u napadu, pridržavajući se dogovora pre utakmice", izjavio je Lazić.

Kurir sport/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track