Novak ima 75 bodova manje od Federera
Foto: REUTERS

ATP lista

Novak ima 75 bodova manje od Federera

Tenis -
Osvajanje titule u Torontu Novak Đoković je smanjio zaostatak za Rodžerom Federerom, a Janko Tipsarević se posle plasmana u polufinale vratio na osmo mesto ATP rang liste

Osvajanje titule u Torontu Novak Đoković je smanjio zaostatak za Rodžerom Federerom, a Janko Tipsarević se posle plasmana u polufinale vratio na osmo mesto ATP rang liste.

Federer i dalje drži prvu poziciju sa 11.345 bodova, a Novak je smanjio zaostatak na 75 bodova i ima 11.270 poena. Slede Rafael Nadal, Endi Marej, David Ferer, Džo Vilfrid Conga, Tomaš Berdih i Janko Tipsarević, koji je ponovo osmi pošto je pretekao Huana Martina del Potra. Novi član Top 10 društva je Džon Izner, koji je potisnuo Huana Monaka na 11. poziciju.

Od ostalih srpskih tenisera Viktor Troicki je napravio pomak za jedno mesto i sada je 32. teniser sveta, dok je veliki skok zabeležio Dušan Lajović. On je preskočio čak 30 pozicija i nalazi se na 138. mestu. Boris Pašanski je 278, a Nikola Ćirić na 294. mestu je poslednji Srbin među 300 najboljih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track