ŠTA OVA SUDIJA IMA PROTIV NOVAKA?! Prvo ga je izbacila sa US Opena, a sada je donela LOŠE odluke zbog kojih je Nole poražen! VIDEO
Foto: Printscreen

SKANDALOZNO

ŠTA OVA SUDIJA IMA PROTIV NOVAKA?! Prvo ga je izbacila sa US Opena, a sada je donela LOŠE odluke zbog kojih je Nole poražen! VIDEO

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je sa turnira u Monte Karlu već u trećem kolu pošto je ranije danas od njega bio bolji Britanac Evans čijoj pobedi su značajno doprinele, namerno ili ne, loše sudijske odluke u odsudnim trenucima ovog duela.

Ona je najpre pogrešila u finišu prvog seta pri vođstvu od 4:3 za Evansa u momentu kada je Novak imao brejk priliku, kada je napravila korekciju, iako je "oko sokolovo", koje se ne koristi zvanično na šljaci, potvrdilo da je servis Evansa bio u autu. Međutim, ključna greška viđena je u samoj završnici, u momentima kada je Evans servirao za pobedu, pri vođstvu od 6:5 i 30:15 za Britanca.

Iako je lopta bila u evidentnom autu, sudija nije prekinula poen. Novak ga je izgubio, a zatim pogledao u mesto gde je lopta pala nakon servisa Evansa i pitao sudiju da li je videla gde je lopta pala.

Usledio je neverovatan odgovor. "Odavde gde ja sedim, izgleda mi kao dobra".

Sumnjive detalje sa današnjeg meča pogledajte u galeriji.

1 / 4 Foto: Printskrin

Ovo je drugi put da Novak zbog ovog istog ženskog sudije biva oštećen, a dobro je poznat slučaj od prošle godine na US Openu kada je diskvalifikovan nakon što je pogodio lopticom sudiju Lauru Klark.

Ona je tada glavnom sudiji Sorenu Frimelu donela informacije kada je okupila kolege na mreži i demonstrirala svoje viđenje toga kako je Đoković udario lopticu koja je pogodila linijsku sudiju.

Novak Đoković
foto: Printscreen

Praktično već tada je pala odluka o tome da Đoković bude diskvalifikovan, a on je samo dobio šansu da se „obrazloži“, da prizna šta je uradio i da pokuša da ukaže na činjenicu da ništa nije urađeno sa namerom da se neko povredi.

Takođe, ona se našla u centru pažnje i na Sinsinati turniru koji je takođe održan u Njujorku, nekoliko nedelja ranije pre pomenutog US opena.

Ona je u meču između Serene Vilijams i Marije Sakari donela odluku koja jeste bila u skladu sa pravilima, ali ne i u skladu sa duhom igre i okolnostima na terenu.

Turova je dodelila Vilijamsovoj kaznu od jednog poena zbog prekoračenja vremena između poena, zbog čega je američka teniserka burno reagovala. I bila u pravu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track