ZLATANU IBRAHIMOVIĆU PRETI PROGON IZ FUDBALA: Švedski fudbaler ušao u dil sa kladionicama!
Foto: Starsport©

SKANDALOZNO

ZLATANU IBRAHIMOVIĆU PRETI PROGON IZ FUDBALA: Švedski fudbaler ušao u dil sa kladionicama!

Fudbal -

Zlatan Ibrahimović, napadač Milana, mogao bi pre planiranog vremena da završi fudbalsku karijeru.

Šveđaninu, koji u oktobru puni 40 godina, preti trogodišnja suspenzija od strane Svetske fudbalske federacije (FIFA) jer je povezan sa jednom kladionicom.

Prema navodima švedskog lista Aftonbladet, Ibrahimović još uvek ima deo vlasništva u jednoj onlajn kladionici, što je po pravilima FIFA strogo zabranjeno. Pravila FIFA izričito zabranjuju fudbalerima, trenerima i svima koji su u fudbalu, da imaju bilo kakve veze sa kladionicama.

Ibrahimović, kako navodi list, preko svoje kompanije poseduje 10 odsto vlasništa kladionice koja je registrovana na Malti. Zbog toga se našao pod istragom FIFA i UEFA, a mečevi koje je u prethodnom periodu igrao za Milan i Švedsku nalaze se pod posebnom lupom istražitelja.

Ukoliko se navodi dokažu, Ibrahimoviću preti trogodišnja suspenzija tokom koje bi mu bile zabranjene sve fudbalske aktivnosti. Moguća je i visoka novčana kazna, koja je za Zlatana prihvatljivija.

Ibrahimović je sličan problem imao pre tri godine, kada je navodno iz tog razloga ostao bez poziva u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja