NAVIJAČI FEDERERA SU NAŠLI RAZLOG DA NAPADNU NOVAKA: Nisu svesni da Đoković uskoro može da obori još jedan Rodžerov rekord
Foto: Profimedia

GREND SLEM U PARIZU

NAVIJAČI FEDERERA SU NAŠLI RAZLOG DA NAPADNU NOVAKA: Nisu svesni da Đoković uskoro može da obori još jedan Rodžerov rekord

Tenis -

Pobedom nad Rafaelom Nadalom u epskom meču na Rolan Garosu, Novak Đoković je stigao do 29. finala na Grend slem turnirima.

Đoković će protiv Stefanosa Cicipasa u nedelju od 15 časova pokušati da se domogne svoje 19. titule na četiri najveća turnira čime bi se približio Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu na jedan trofej zaostatka.

No, to nije jedini rekord koji Đoković može uskoro da obori.

Po završetku meča u Parizu, navijači Rodžera Federera, koji je pobegao iz Pariza uplašivši se meča protiv Đokovića, našli su razlog za prozivku srpskog tenisera. Federer je, naime, do sada igrao 31 finale na grend slem turnirima, dva više od Novaka koji je u petak uveče prestigao Nadala koji ima 28 finala.

Ako se zna da će Novak Đoković biti veliki favorit i na Vimbldonu, gde doduše i Federer beleži sjajne rezultate, ali nije delovao ubedljivo na poslednjim turnirima, a zatim i na US Openu i Australijan openu, jasno je da već za pola godine Đoković i na ovoj listi može da obori Rodžerov rekord.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track