KAKAV OČAJNIK! Odjednom nije važan broj titula, nego LEPOTA! Federer SKANDALOZNOM reklamom provocira Novaka pred finale! VIDEO
Foto: Profimedia

JADNO I BEDNO

KAKAV OČAJNIK! Odjednom nije važan broj titula, nego LEPOTA! Federer SKANDALOZNOM reklamom provocira Novaka pred finale! VIDEO

Tenis -

Rodžer Federer očito ne može da se pomiri sa činjenicom da je poražen u borbi za titulu GOAT

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas na Vimbldonu ima priliku da osvoji svoju jubilarnu 20. Grend slem titulu u karijeri i tako izjednači rekord koji drže njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Zanimljivo, baš u momentu kada novak napada titulu pojavljuje se sramna reklama jednog poznatog svetskog brenda u kojoj glavnu ulogu ima Švajcarac Rodžer Federer.

Cilj je da isporvociraju srpskog tenisera i omalovaže njegove uspehe.

Verovali ili ne, odjednom nije važan broj titula, nego koliko lepo igraš!

"Kako tačno merimo veličinu? Brojem titula? Brojem grend slemova? Možda. Ali ne samo njima. Zato što postoje određene stvari koje brojevi ne mogu da predoče. Brojke neće pokazati da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to i ko ikada činio. Brojke neće pokazati da je ovaj čovek najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje gracioznosti i elegancije kako na terenu, tako i van njega. Istina je, od sada pa na dalje šta god večna lista bude pokazivala njegova legendarnost može jedino da raste. Jer vremenom, zaostavština Rodžera Federera će se pokazati večnijom od bilo kog broja" navode u reklami koju je snimio Švajcarac.

Zanimljivo, dok je Švajcarac bio neprikosnoven po broju osvojenih Grend slem titula i dok se smatralo da je njegov rekord po boroju nedelja na vrhu ATP liste nedostižan, tada su svi govoril da upravo ta dva parametra jasno pokazuju ko je najbolji teniser svih vremena.

Međutim, kada je postalo jasno da će Srbin srušiti sve najbitnije rekorde Švajcarca i da će ispisati istoriju belog sporta, počeli su da gledaju "lepotu"...

ISTINA BOLI

Srpski teniser Novak Đoković je apsolutni rekorder po broju sedmica provedenih na prvom mestu ATP liste. U ponedeljak će započeti svoju 329. nedelju na vrhu i nastavlja da broji.

Novak je ima bolji u međusobnim mečevima i od Federera i od Rafaela Nadala. Trenutno sa Federerom ima skor 27:23.

Novak je jedni teniser u istoriji koji je bar po dva puta osvojio sva četiri Grend slema.

Federer, nadamo se još samo danas, ima jedan Grend slem više od Novaka Đokovića. Švajcarac je osvojio 20, koliko i Nadal, a Novak ima 19 titula i sjajnu priliku da se trijumfom na Vimbldonu izjednači sa ljutim rivalima.

Podsetimo, najbolji teniser sveta će danas od 15 casova igrati u finalu Vimbldona protiv Italijana Matea Beretinija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track