FEDERER NA UDARU ZBOG SRAMNE PROVOKACIJE NA NOVAKOV RAČUN: Zbog skandalozne REKLAME Švajcarcu se smeje ceo svet! VIDEO
Foto: Profimedia

neviđena blamaža

FEDERER NA UDARU ZBOG SRAMNE PROVOKACIJE NA NOVAKOV RAČUN: Zbog skandalozne REKLAME Švajcarcu se smeje ceo svet! VIDEO

Tenis -

Švajcarski teniser našao se na udaru brojnih kritika zbog sramne reklame koju je snimio za jedan poznati svetski brend.

Verovali ili ne, baš pred finale Vimboldona u kom Novak Đoković ima priliku da osvoji svoju jubilarnu 20. Grend slem titulu i tako izjednači rekord koji drže Federer i Nadal, emitovana je Rodžerova reklama u kojoj se kao merilo uspeha ne uzimaju rezultati, već stil igre!

"Kako tačno merimo veličinu? Brojem titula? Brojem grend slemova? Možda. Ali ne samo njima. Zato što postoje određene stvari koje brojevi ne mogu da predoče. Brojke neće pokazati da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to i ko ikada činio. Brojke neće pokazati da je ovaj čovek najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje gracioznosti i elegancije kako na terenu, tako i van njega. Istina je, od sada pa na dalje šta god večna lista bude pokazivala njegova legendarnost može jedino da raste. Jer vremenom, zaostavština Rodžera Federera će se pokazati večnijom od bilo kog broja", navode u ovom reklamnom spotu.

Dok je držao brojne rekorde Federer je konstantno isticao da mu je cilj da bude najbolji svih vremena, rekorder po broju osvojenih Grend slemova i nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Dok je verovao da su njegovi rekordi nedodirljivi, brojke su bile merilo uspeha, a sada kada mu Novak ruši sve rekorde, gledaju se neke druge stvari...

Ova reklama podigla je veliku buru na društvenim mrežama. Federer se nakon emitovanja spornog spota našao na meti kritika objektivnih ljubitelja tenisa širom sveta.

Mnogi smatraju da se Rodžer žestoko izblamirao.

"Rodžer je trebalo da stavi veto na ovu reklamu i da se ona ne emituje, ovo je neprijatno, kako to da sada nije važan broj Grend slemova", napisao je jedan teniski fan.

"Više ne brojimo slemove i bodove, zato što Federer nije u igri?"

Naravno, neki su se podsetili kako je sam Rodžer nekada isticao koliko je bitno biti broj 1.

Bilo je i onih koji su se rugali poznatom brendu za koji je Federer snimo ovaj reklamni spot.

"Evo kako je Roleks čestitao Federeru "brojke" pre četiri godine, a sada kažu "nije bitno""

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track