DRAMA ŠPANSKOG TENISERA: Nadal zbog MISTERIOZNE BOLESTI morao da napusti Ameriku?! Sve teže se kreće i trpi JEZIVE BOLOVE!
Foto: Profimedia

prolazi kroz pakao

DRAMA ŠPANSKOG TENISERA: Nadal zbog MISTERIOZNE BOLESTI morao da napusti Ameriku?! Sve teže se kreće i trpi JEZIVE BOLOVE!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal trenutno prolazi kroz izuzetno težak period u karijeri.

Zbog jakih bolova u levom stopalu Rafa je pre nekoliko napustio Ameriku i otputovao kod svog doktora Anhela Ruiza Kotora u Španiju.

"Prošao sam mnogo teških perioda sa doktorom Anhelom Ruizom Kotorom. On je doktor, a ako sam kod njega to znači da situacija nije dobra", rekao je pre nekoliko dana Nadal.

Nadal je zbog povrede otkazao učešće u Torontu i Sinsinatiju, a pitanje je da li će moći da zaigra i na US openu.

Španac je nedavno otkrio da oseća isti bol kao i 2005. godine, kada je ustanovljeno da boluje od izuzetno retke Miler-Vajsove bolesti, koja napada kosti stopala i izaziva jak bol pri pokretima, prenosi "Puntodebreak".

Ova bolest se teško otkriva dok je u ranoj fazi. Doktori postanu sigurni da se radi o njoj tek kada ona napreduje. Bol se pojavljuje u središnjem i zadnjem delu stopala, ti delovi otiču, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do kolena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava. Kako stvari sada stoje, mogao bi da propusti i US open.

Ukoliko se ova misteriozna bolest ne shvati ozbiljno, može da dođe do ozbiljnih posledica. Pogoršanjem situacije dolazi i do preloma kosti stopala, što zahteva dug oporavak.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Kako bi ublažili bolove, ljudi koji pate od ove bolesti koriste obuću sa posebnim ulošcima koji su prilagođeni kostima stopala, odnosno njihovom prirodnom položaju.

Nadal od ranog detinjstva ima probleme sa stopalima, a profesionalno bavljenje sportom i naporni treninzi uticali su na to da se bol prenese i na ostale delove tela. Tako su njegovi problemi sa kolenom samo posledica ove bolesti.

Nažalost, što je stariji Španac će imati sve više problema sa ovom bolešću, jer se njeni simptomi najviše manifestuju u kasnijem životnom dobu. Njegovo kretanje na terenu biće sve sporije i teže kako vreme prolazi.

Kurir sport/Pundodebreak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track