NOVI SKANDAL TRESE US OPEN Odgovor Cicipasa na TEŠKE OPTUŽBE: Grk otkrio šta je 10 minuta radio u WC-u! Tvrdi da nije PREVARANT!
Foto: Profimedia

pravda se

NOVI SKANDAL TRESE US OPEN Odgovor Cicipasa na TEŠKE OPTUŽBE: Grk otkrio šta je 10 minuta radio u WC-u! Tvrdi da nije PREVARANT!

Tenis -

Velika kontroverza obeležila je duel između Grka Stefanosa Cicipasa i Britanca Endija Mareja.

Cicipas je savladao Mareja posle gotovo pet sati žestoke borbe (2:6, 7:6 (7), 3:6, 6:3, 6:4), a bivši broj jedan bio imao je žestoke zamerke na ponašanje grčkog tenisera.

U pauzi između četvrtog i petog seta Cicipas je tražio od sudije dozvolu da ode u toalet i tamo se prilično zadržao.

Zašto ga više od 10 minuta nije bilo niko ne zna, ali Marej je ubeđen da je imao "koučing" dok je bio u toaletu.

Endi Marej
foto: Profimedia

Nakon meča, Cicipas je odgovorio Britancu.

"Ako ima nešto što mora da mi kaže, trebalo bi nas dvojica da razgovaramo o tome da vidimo šta nije u redu. Mislim da ne kršim bilo koje pravilo. Igram po pravilima, radim sve kako treba. Da, trebalo bismo nas dvojica da popričamo i uverimo se šta je problem. Ja ne znam kako se moj protivnik oseća dok igra meč i to me ne zanima. Sve dok igram po pravilima i držim se toga za šta ATP kaže da je fer, ostalo je u redu. Nemam ništa protiv njega, apsolutno ništa", rekao je grčki teniser.

Saša Zverev je takođe nedavno optužio Cicipasa da se tokom pauze za toalet konsultovao sa svojim ocem i trenerom Apostolosom.

Stefanos je rekao da su njegove optužbe besmislene.

"Nikad u karijeri nisam uradio tako nešto. Ne znam kakva je mašta potrebna da se dođe do te tačke. To i nije nešto što uzimam za ozbiljno jer je besmisleno i misliti na to", tvrdi Grk.

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

Cicipas je na kraju objasnio novinarima zašto je toliko dugo bio u toaletu.

"Mislim da je jasno da sam sa sobom poneo odeću kada sam izlazio sa terena. Toliko mi treba da se presvučem i da se vratim na teren. Ne znam kakva su tu pravila, kao ni da li ga ima. Koliko ja znam, dozvoljena su vam dve toalet pauze da promenite opremu kad igrate pet setova i jedana kada igrate u dva dobijena seta. To pravilo sledim čitavu karijeru. Nisam ništa prekršio, ne vidim u čemu je problem", kaže Stefanos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track