ON VARA! ŠTA RADI TOLIKO DUGO U TOALETU! Marej izgubio od Cicipasa posle 5 sati borbe, pa izneo ŽESTOKE OPTUŽBE na račun Grka!
Foto: Profimedia

novi skandal

ON VARA! ŠTA RADI TOLIKO DUGO U TOALETU! Marej izgubio od Cicipasa posle 5 sati borbe, pa izneo ŽESTOKE OPTUŽBE na račun Grka!

Tenis -

Grčki teniser Stefanos Cicipas savladao je Britanca Endija Mareja sa 3:2 u setovima u prvom kolu US opena, a ovaj spektakularan meč obeležila je i jedna kontroverzna situacija.

U pauzi između četvrtog i petog seta Grk je tražio od sudije dozvolu da ode u toalet i tamo se prilično zadržao.

Zašto ga više od 10 minuta nije bilo niko ne zna, ali mnogi su ubeđeni da je Cicipas slao poruke svom ocu i treneru Apostolosu, kako bi dobio savete pred odlučujući set.

Potez grčkog tenisera razbesneo je Endija Mareja, koji je optužio Grka da je prevarant.

"On vara! Ja nikad nisam toliko dugo bio u toaletu. Nikad. I vi ljudi ništa ne radite. Govorite kako ćemo razgovarati posle meča, ali sada je važno" vikao je Marej na supervizora Gerija Armstronga.

Škot je ubeđen da je Cicipas imao "koučing" dok je bio u toaletu, pa se na kraju meča, koji je trajao gotovo pet sati, samo hladno pozdravio sa Grkom.

"Izgubio sam svako poštovanje prema njemu. Isto bih rekao i da sam pobedio, kunem vam se. To što radi je glupost i on to zna" rekao je ogorčeni Marej.

Endi Marej
foto: Profimedia

"Ne radi se o izlasku sa terena. Već o vremenu koje tamo provede. Pričao sam sa svojim timom o tome pre meča i očekivao sam to, rečeno mi je da se pripremim ako stvari ne budu išle kako je želeo. Pokušao sam. Ipak, ne možete da utičete na to da vas tako nešto ne pogodi. Kad igrate tako brutalan meč, i kad stanete sedam-osam minuta, ohladite se. Možete mentalno da se spremate za to koliko hoćete, ali vas uvek poremeti kada sve predugo traje, i naročito ako je to više puta tokom meča", dodao je Britanac.

Cicipas će u drugom kolu US opena igrati protiv Manarina.

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

NIJE MU PRVI PUT

Nedavno je i Saša Zverev optužio Mareja da uzima pauze u najvažnijim momentima meča kako bi poremetio rivala.

Zverev je optužio Stefanosa da je telefonom komunicirao sa ocem koji mu je ujedno i trener tokom njihovog susreta u polufinalu mastersa u Sinsinatiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track