OLGA DANILOVIĆ SE POVUKLA SA US OPENA ZBOG VIRUSA: Da li je Novak Đoković u opasnosti?
Foto: @starsport

Organizatori imaju striktna pravila

OLGA DANILOVIĆ SE POVUKLA SA US OPENA ZBOG VIRUSA: Da li je Novak Đoković u opasnosti?

Tenis -

Srpska teniserka Olga Danilović povukla se sa Otvorenog prvenstva SAD iz zdravstvenih razloga, saopštili su danas organizatori.

Ona je danas trebalo da igra meč drugog kola na poslednjem grend slem turniru ove godine, protiv treće igračice sveta Naomi Osake.

Srpska teniserka se ubrzo oglasila i otkrila da je u pitanju virus.

"Pozdrav svima, izuzetno mi je žao što sam morala da se povučem sa turnira danas. Danima se ne osećam dobro. Nije kovid u pitanju, već virus zbog kojeg se osećam veoma slabo. Uz svu pomoć medicinskog tima Us Opena, ipak nije bilo bezbedno da izađem na teren. Hvala svima na podršci, i jedva čekam da se vratim na Us Open i kao i uvek dam svoj maksimum", poručila je Olga.

Olga je ostvarila veliki uspeh jer je prošla kvalifikacije, ušla u glavni žreb, a zatim i pobedila u prvom kolu. Nažalost, nije dobila priliku da isproba svoj trenutni kvalitet protiv najbolje teniserke sveta.

Činjenica da virus koji je napao Olgu nema veze sa kovidom dobra je vest i za Novaka Đokovića, koji se vodi kao bliski kontakt sa Danilovićevom, pošto su nedavno trenirali zajedno.

Organizatori US opena su rigorozni po ovom pitanju. Tako je nedavno Žil Simon diskvalifikovan iako je imao negativan test na kovid. Pošto je njegov trener bio pozitivan, prema pravilima takmičenja Simon nije mogao da učestvuje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track