NOVAK KUJE ISTORIJU U VILI SVOG BOGATOG PRIJATELJA Ovo je mesto gde Đoković trenira tokom US OPENA: Nalazi se u predgrađu Njujorka
Foto: Profimedia

bravo

NOVAK KUJE ISTORIJU U VILI SVOG BOGATOG PRIJATELJA Ovo je mesto gde Đoković trenira tokom US OPENA: Nalazi se u predgrađu Njujorka

Tenis -

Strašno nevreme u Njujorku napravilo je velike probleme organizatorima US opena.

Postojala je čak i opasnost od tornada, što bi značilo da igrači čak ne mogu ni da treniraju i u velikoj meri ugrozilo nastavak takmičenja.

Tako je mladi italijanski teniser Lorenco Moseti morao skroz da promeni plan, ali za njega se ispostavilo da tom uopšte nije tako loše

Imao je šansu da trenira sa Novakom Đokovićem i tako se bolje spremi za Rajlija Opelku - i to na vrlo ekskluzivnoj lokaciji, u boljim uslovima nego što je to slučaj kod drugih tenisera.

Museti je otkrio da ga je pozvao Novakov agent Edoardo Artaldi i predložio mu da zbog loših vremenskih uslova zajedno treniraju, što su odmah s radošću prihvatili Đoković i njegov trener Marjan Vajda.

Italijan je otkrio da je u pitanju teren u vili jednog imućnijeg prijatelja Novaka Đokovića koji živi u Nju Džerziju.

"Bili smo u tom predivnom mestu u Nju Džerziju. Vili koja ima park i pokriveni teren koji poseduje jedan čovek koga bih opisao kao bogatog, a kod koga je Đoković gost tokom turnira u Njujorku", otkrio je Lorenco Museti.

Đoković namerno izbegava hotele na Menhetnu i smetnje u gradu kako bi sačuvao energiju za turnir. Đoković i njegov tim borave u kući prijatelja oko 10 minuta izvan grada, gde ima neohodni mir i tišinu.

Što se Italijana tiče njemu se definitivno isplaćuje poznanstvo sa Novakom Đokovićem

Nije to prvi put da je Italijan imao koristi zbog dobrih odnosa sa Đokovićem. Prethodno ga je Srbin pobedio na Rolan Garosu, pa mu je ponudio privatni avion kako bi na vreme stigao na Vimbldon, pošto je u to vreme Museti bio još srednjoškolac i imao je obaveze i van tenisa.

"Na kraju smo drugačije rešili problem, ali hvala prvo njegovom treneru Marku Panikiju koji je moj dobar prijatelj, dok se dobro slažem i sa njegovim agentom Edoardom Artaldijem", objasnio je Italijan.

Otkrio je i da su trenirali oko sat i po vremena, pre svega dijagonale, servis i voleje...

Videćemo u nastavku takmičenja koliko im obojici značio zajednički trening

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track