KO JE NOVAKOV NAREDNI RIVAL NA US OPENU: Do pre 8 dana mu nisu dali da uđe u Njujork, a sada igra meč života! VIDEO
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVA PRIČA

KO JE NOVAKOV NAREDNI RIVAL NA US OPENU: Do pre 8 dana mu nisu dali da uđe u Njujork, a sada igra meč života! VIDEO

Tenis -

Novakov naredni protivnik na US Openu, holandski teniser Talon Grikspur, na veoma zanimljiv i nesvakidašnji način došao je do ovog okršaja.

Holanđanin je imao velikih problema sa vizom prilikom dolaska u Ameriku, ali mu je Teniski savez ove zeljme izašao u susret, pa se tako po prvi put našao u glavnom žrebu nekog Gren Slem turnira.

Savladao je Jana Lenarda Štrufa u prvom kolu, a u noći između četvrtka i petka od 1 čas posle ponoći igraće protiv Novaka Đokovića.

Talon Grikspur
foto: Profimedia

"Stvarno je ludo. Biće veoma, veoma teško. Ovo je verovatno najveći izazov u ovom momentu – igrati protiv Novaka na betonu. Ali, sa druge strane, Artur Eš, najveći stadion na svetu. Zbog ovoga sam trenirao kao dete. Ovo sam sanjao. Biće teško, ali ću uživati", rekao je Grikspur.

Imao je velikih problema sa vizom prilikom dolaska na ovaj Gren Slem.

"Odgovor je bio 'Ne, nemoguće je'. Bilo je problema sa holandskom ambasadom zbog kovida. Jednostavno nije bilo vremena. Prošlog ponedeljka sam odlučio: ’Idem da treniram na šljaci“. Utorak i sredu sam trenirao na šljaci. U četvrtak sam dobio mejl od Teniskog saveza SAD, oni su to rešili...", dodao je on.

Tog dana, 121. igrač sveta je stigao u Njujork.

"Za mene je već bila pobeda što sam ovde", rekao je on.

Uprkos tome, Grikspur je napravio iznenađenje i savladao Jana Lenarda Štrufa posle pet setova i obezbedio duel sa Novakom Đokovićem.

"Poštujem što je toliko dugo u vrhu. Rafa i Rodžer su bili tu, a onda je došao on i uništio sve rekorde. Godinama je na nivou, legenda je igre. Biće teško, ali i veoma uzbudljivo", rekao je Grikspur.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track