UPOZNAJTE TINEJDŽERA O KOJEM PRIČA CELA PLANETA: Španci kažu NOVI RAFA, on tvrdi da je Federer, a predviđaju mu broj 1 za 3 godine
Foto: Profimedia

US OPEN

UPOZNAJTE TINEJDŽERA O KOJEM PRIČA CELA PLANETA: Španci kažu NOVI RAFA, on tvrdi da je Federer, a predviđaju mu broj 1 za 3 godine

Tenis -

Teniser iz Mursije, Karlos Alkaraz, koji ima samo 18 godina, pobedio je u trećem kolu trećeg nosioca, Stefanosa Cicipasa i ovim trijumfom napravio najveću senzaciju na ovogodišnjem US Openu.

Mladi Španac nije imao respekta prema protivniku kojeg su mnogi videli u narednoj rundi takmičenja. Posle pet setova i četiri sata borbe na terenu, Alkaraz je slavio i postao teniser o kojem se danas naviše piše i priča.

Karlos Alkazar
foto: Profimedia

Svetska javnost je tek posle uspeha karijere na ovogodišnjem US Openu čula za Karlosa, ali španska javnost itekako zna o kome se radi.

Unazad već neko vreme mediji pišu o 18-godišnjem teniseru kojeg vide kao jedinog pravog naslednika Rafaela Nadala. U njegovoj rodnoj zemlji sa pažnjom se prate njegovi rezultati koji su iz dana u dan sve impresivniji.

Međutim, mladi Karlos sebe ne vidi kao naslednika "bika sa Majorke" već - Rodžera Federera.

"Ne kopiram stil nijednog tenisera, ali ako moram nekoga da izdvojim, to je Federer. Obojica smo stalno agresivni, na forhendu i bekhendu. Moram da popravim servis, ali mislim da je moja igra slična njegovoj", izjavio je Alkaraz za sajt ATP tura.

Karlos Alkazar
foto: Profimedia

Mnogi su posle meča izrazli oduševljenje pobedom Alkarasa, a oglasio se i nekada prvi igrač sveta, Rus Jevgenij Kafeljnikov.

On ima veoma smelu prognozu kada je reč o teniseru iz Mursije.

"Alkaras će biti broj jedan za maksimalno tri godine", napisao je Kafeljnikov na Tviteru.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track