OFANZIVA! PIKSI SPREMIO TEŠKU ARTILJERIJU ZA LUKSEMBURG: Najjači tim Srbije večeras (18.00) juri tri boda u kvalifikacijama za SP
Foto: Starsport©

KATAR 2022

OFANZIVA! PIKSI SPREMIO TEŠKU ARTILJERIJU ZA LUKSEMBURG: Najjači tim Srbije večeras (18.00) juri tri boda u kvalifikacijama za SP

Fudbal -

Orlovi sa Dušanom Tadićem, Sergejem, Nemanjom Radonjićem i Aleksandrom Mitrovićem napadaju protivnika sa samo jednim ciljem, da osvoje tri boda.

Fudbaleri Srbije večeras (18.00) na stadionu "Rajko Mitić" igraju protiv Luksemburga, u kvalifikacijama za SP u Kataru. Selektor Dragan Stojković neće odstupiti od napadačke taktike, ali i disciplinovane i odgovorne igre u odbrani i na sredini terena.

Orlovi
foto: Profimedia

Luksemburg je protivnik kojeg Srbija ne sme da se pribojava, ali svakako poziva na oprez, jer nije za potcenjivanje. Iako na prvi pogled deluju kao selekcija za popravljanje gol razlike to nije slučaj, pošto u svojim redovima imaju nekoliko vrlo kvalitetnih fudbalera. Pre svih braću Til, Pinta, Bareira, Sinanija i Rodrigeza.

Međutim, Srbija je protiv Katara u prijateljskoj utakmici pokazala da i među rezervama ima ogroman potencijal. Protiv Luksemburga u startnoj postavi treba očekivati kapitena Tadića, Milinkovića-Savića, Radonjića i obojicu Mitrovića. Onaj stari tim koji je u kvalifikacijama pokazao snagu i moć da se ravnopravno nosi sa favorizovanim Portugalom.

Tri boda su imperativ za "orlove" i garantovali bi mirnu atmosferu pred vrlo važnu utakmicu u utorak, protiv Irske u Dablinu. Sa pobedom Srbija bi se izjednačila po broju bodova sa Portugalom, a u slučaju ubedljivijeg trijumfa i izbila na lidersku poziciju.

Srbija - Luksemburg

18.00, Nova S

Stadion: Rajko Mitić. Kapacitet: 55.000. Sudija: Halil Umut Meler (Turska).

Srbija (3-4-1-2)

12 Rajković - 4 Milenković, 13 S. Mitrović, 2 Pavlović - 7 Radonjić, 20 Milinković-Savić, 8 Gudelj, 17 Kostić - 10 Tadić - 9 A. Mitrović, 18 Vlahović. Selektor: Dragan Stojković.

Luksemburg (3-4-1-2)

1 Moris - 13 Karlson, 18 Jans, 3 Mahmutović - 15 O. Til, 8 Pereira, 16 Bareiro, 17 Pinto - 21 S. Til - 10 Rodrigez, 9 Sinani. Selektor: Luk Holc.

sastavi
foto: Kurir

PRVE ZVEZDE

Dušan Tadić

32 godine

vezni

181 cm

76 kg

Dušan Tadić
foto: @starsport

Žerson Rodrigez (Gerson Rodriguez)

26 godina

napadač

188 cm

81 kg

Žerson Rodrigez
foto: Profimedia

(Kurir sport/Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track