ĐOKOVIĆ KROZ PAKAO DO ČETVRTFINALA Bruksbi set i po mučio Novaka, a onda je osetio gnev najboljeg! Srbin na tri pobede od istorije
Foto: Profimedia

4. kolo US opena

ĐOKOVIĆ KROZ PAKAO DO ČETVRTFINALA Bruksbi set i po mučio Novaka, a onda je osetio gnev najboljeg! Srbin na tri pobede od istorije

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US opena.

Svetski broj jedan je sa 3:1 u setovima (1:6, 6:3, 6:2, 6:2) savladao Amerikanca Džensona Bruksbija.

Meč na stadionu Artur Eš je trajao dva sata i 58 minuta.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Matea Beretinija.

Ne pamtimo kada smo videli gori set Đokovića od ovog. Mladi 20-godišnji Amerikanac koji je početkom godine bio 314. na svetu, a pred US open 99. poveo je sa 3:0 i najavio senzaciju! Svakako, Amerikanac je imao i veliku podršku sa tribina. Pogađao je neke neverovatne poene, dok je sa druge strane Đoković puno grešio. Rezultat toga bio je 6:1 posle 29 minuta igre.

Amerikanac je u prvom setu imao samo jednu neiznuđenu grešku, a kada je počeo da greši to se odmah osetilo na rezultat u drugom setu. Novak je ovog puta poveo sa 3:0 i činilo se da se konačno vratio u meč i da rival neće imati čemu da se nada. Međutim, usledio je period koji će ući u anale tenisa. Bruksbi je dobio svoj servis gem, a zatim i oduzeo brejk prednosti Novaku. U petom gemu videli smo sve. Trajao je neverovatnih 19 minuta, gledali smo 9 izjednačenja, a Bruksbi je iskoristio sedmu brejk loptu.

Ipak, već u narednom gemu Đoković pokazuje zašto je najbolji ikada. U gemu koji je trajao osam minuta sa tri vinera je napravio novi brejk. Đoković je potom potvrdio brejk za 5:2, a pošto se nije nešto trudio u osmom gemu, u narednom je servirao kako treba i posle neverovatnih 88 minuta rešio drugi set u svoju korist.

Treći set je bio puno mirniji, iako je trajao 49 minuta. Đoković je u ranoj fazi stekao dva brejka prednosti i poveo sa 4:0. Zatim je rutinski priveo set kraju.

Novak je već u prvom gemu četvrtog seta napravio brejk, zatim ga i potvrdio. Držao je svetski broj jedan prednost do 4:2, a zatim novim brejkom otklonio sve dileme.

Kurir sport

TOK MEČA

4. SET

6:2 - Dva sata i 58 minuta je trajao meč na stadionu "Artur Eš". Đoković je korak bliži ostvarenju istorijskog uspeha.

5:2 - Novi brejk Đokovića! Neverovatno je šta je Novak sve stigao u jednom poenu, digao je publiku na noge, a zatim nagradio sebe brejkom.

4:2 - Taman koliko treba Novak servira i osvaja svoje servis gemove.

3:2 - Još jedan relativno lak gem za Amerikanca. Gotovo bez igre i dugih razmena udaraca.

3:1 - Kao što je bilo i očekivano, Novak se koncentrisao na svoj servis gem i bez greške ga odradio.

2:1 - Bruksbi bez izgubljenog poena stiže do gema. Utisak je da se Novak nije previše trudio na servis rivala. Ima set i brejk prednosti i sve je u njegovim rukama.

2:0 - Đoković je potvrdio brejk sa dva nova vinera, ukupno ih ima 38.

1:0 - Prvom duplom servis greškom Bruksbi je dozvolio Đokoviću da mu osvoji servis gem. Brejk već na startu četvrtog seta.

Novak Đoković, US open
foto: Profimedia

3. SET

6:2 - Preokret svetskog broja jedan! Novak sada vodi u meču. Treći set je trajao 49 minuta i bio je znatno mirniji nego onaj prethodni.

5:2 - Bruksbi produžava ovaj set. Novak posle pauze servira za treći set.

5:1 - Đoković rutinski stiže do 5:1.

4:1 - Bruksbi se upisao u trećem setu, dobio je gem bez izgubljenog poena.

4:0 - Đoković je potvrdio i drugi brejk prednosti. Prvu šansu za gem je iskoristio.

3:0 - Novi brejk srpskog asa! Bruksbi nije iskoristio dve gem lopte, a Novak je prvu priliku pretvorio za dupli brejk u trećem setu.

2:0 - Preživeo je Đoković gem u kome je potvrdio brejk, a suočio se sa brejk šansom za Bruksbija. Novak nije zadovoljan svojom igrom i često upućuje povike ka svojoj loži.

1:0 - Brejk Đokovića već u prvom gemu trećeg seta! Novak je stekao dvevezane brejk lopte, ali je tek treću iskoristio.

Novak Đoković, navijač, US open
foto: Printskrin

2. SET

6:3 - Posle neverovatnih 68 minuta završen je drugi set! Videli smo najduži gem koji je trajao čak 20 minuta. Novak pravi previše grešaka, ima ih 27 u meču, naspram 13 rivala. Đoković ima i 22 vinera, sedam više u odnosu na Bruksbija, kao i šest as servisa, za razliku od Amerikanca koji nijednom nije odservirao as.

5:3 - Bruksbi je smanjio rezultat, osvojio je prva tri poena, zatim je Novak upisao dva uzastopna vinera, ali je Amerikanac na kraju uspeo da sačuva servis.

5:2 - Konačno jedan gem bez velikog stresa po Novaka. Đoković je sa jednim izgubljenim poenom i bez previše igre stigao na gem od drugog seta.

4:2 - Osam minuta je trajao gem u kome je Đoković ponovo oduzeo servis Bruksbiju. Tri vinera su bila potrebna Srbinu u ovom gemu.

3:2 - Neverovatan gem, jedan od onih koji će ući u anale. Trajao je 19 minuta i nažalost Novak ga je izgubio. Bruksbi je realizovao sedmu brejk loptu, a gledali smo čak 9 izjednačenja.

3:1 - Punih sedam minuta je trajao gem koji je na kraju pripao Bruksbiju. Mogao je i Novak do novog brejka, međutim propustio je nekoliko prilika.

Marjan Vajda
foto: Profimedia

3:0 - Visoko stisnuta pesnica jasan su znak da se Novak budi. Potvrdio je brejk.

2:0 - Brejk! Đoković je u prva dva gema drugog seta izgubio samo dva poena! Čini se da se raspalila vatra kod Novaka!

1:0 - Prvo vođstvo za Novaka u meču.

Novak Đoković, US open
foto: Profimedia

1. SET

1:6 - Kako je igrao tako je Đoković i završio prvi set. Neočekivane greške donele su 99. igraču svetske ATP liste prvi set posle 29 minuta i stvorile euforiju na stadionu "Artur Eš". Novak je napravio čak 11 neiznuđenih grešaka, dok je Dženson samo jednom pogrešio u celom setu.

1:5 - Mnogo, mnogo promašaja Đokovića na startu meča. Bruksbi ima dva brejka prednosti.

1:4 - Preživeo je ovaj gem Bruksbi. Đoković je bio na 15:30, ali je ponovio nekoliko grešaka i dozvolio rivalu da dobije gem.

1:3 - Savršen servis gem za Đokovića, bez izgubljenog poena i drugim asom u meču dobio je prvi gem u meču.

Jelena Đoković, US open
foto: Printskrin

0:3 - Loš uvod za Đokovića, Bruksbi drži ritam i uglavnom profitira na greškama srpskog tenisera, ali i njegov čudan stil tenisa donosi neke neočekivane poteze i poene. Amerikanac nema još nijednu neiznuđenu grešku u ovom meču.

0:2 - Đoković je napravio nekoliko neočekivanih grešaka, što je omogućilo Amerikancu da dođe do dve vezane brejk lopte. Novak je prvu spasao as servisom, ali je kod druge lopticu poslao u mrežu.

0:1 - Bruksbi je dobio uvodni gem koji je bio veoma dugačak. Novak je propustio jednu brejk priliku.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u poslednjem meču 4. kola muškog singa igra protiv velike nade Amerike, 20-godišnjeg Džensona Bruksbija.

Svakako će Amerikanac imati i veliku podršku domaće publike na najvećem teniskom stadionu na svetu "Artur Eš".

Đoković je na putu ka tituli u Njujorku, čime bi ispisao istoriju, do sada savladao Runea (6:1, 6:7, 6:2, 6:1), Grikspora (6:2, 6:3, 6:2) i Nišikorija (6:7, 6:3, 6:3, 6:2).

Briksbi, koji će prvi put na megdan Đokoviću, do sada je bio bolji od Imera (3:1), Frica (3:1) i Karaceva (3:2).

Pobednik ovog meča će u četvrtfinalu igrati protiv Beretinija iz Italije koji je savladao Otea iz Nemačke.

Poznata su tri para četvrtfinala: Medvedev - Van de Zandšulp, Ožije-Alijasim - Alkaraz i Zverev - Haris.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track