ATP PONOVO UDARA NA ĐOKOVIĆA, ALI I CICIPASA: Ovo se neće svideti Novaku i Stefanosu
Foto: Profimedia

BRZE PROMENE

ATP PONOVO UDARA NA ĐOKOVIĆA, ALI I CICIPASA: Ovo se neće svideti Novaku i Stefanosu

Tenis -

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) planira da do kraja godine uvede strožija pravila kada su u pitanju medicinska pomoć na terenu ili odlazak igrača u toalet u pauzi između setova.

Dosta prašine se diglo tokom US opena, kada je Stefanos Cicipas pravio duge pauze tokom odlaska u toalet u nekoliko mečeva. Grk se našao na udaru mnogih kolega, pre svih Endija Mareja i Aleksandera Zvereva. Kulminacija ovog problema nastala je tokom meča između Cicipasa i Mareja, kada je Grk osam minuta odsustvovao sa terena.

Jedini koji je otvoreno stao na stranu Cicipasa je Novak Đoković, koji je i sam u nekoliko navrata bio u istoj situaciji.

- Moram da se založim za Stefanosa, mislim da ne radi ništa loše i podržavam ga. Pravilo nije jasno i svako to može da tumači drugačije - jasan je bio Đoković.

Međutim, kako javlja Rojters, izgleda da je ATP odlučio da pravila precizira.

- Doći će do strožijih i rigoroznijih pravila kada je u pitanju dobijanje medicinske pomoći na terenu i kada je u pitanju odlazak na toalet. Nadamo se da će odluke o tome zaživeti s prvim danom sledeće godine. Došli smo do kritične tačke po ovoj temi - navode iz ATP-a.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track