ŽELIM ATRAKTIVAN DERBI I OČEKUJEM POBEDU PARTIZANA! Iliev posle Kipra: Nema euforije, zadovoljni smo, idemo na prvo mesto u grupi!
Foto: Filip Plavčić

analiza

ŽELIM ATRAKTIVAN DERBI I OČEKUJEM POBEDU PARTIZANA! Iliev posle Kipra: Nema euforije, zadovoljni smo, idemo na prvo mesto u grupi!

Fudbal -

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev rekao je da je zadovoljan pobedom na početku takmičenja u Ligi konferencija, da očekuje pobedu u "večitom" derbiju i dodao da povratak Adema Ljajića u Humsku nije bio realan.

"Zadovoljan sam, kao i svi. Ovo je odličan rezultat. Bili smo optimisti pred utakmicu i uopšte pred početak Lige konferencija. Same kvalifikacije su nam dale pravo da verujemo da ćemo se boriti ne samo za prolaz, nego za prvu poziciju u grupi i krenuli smo onako kako smo želeli. Odigrali smo mnogo bolje nego što su se svi nadali, mnogo sigurnije i kvalitetnije od našeg protivnika. Kontrolisali smo utakmicu, imali mnogo kvalitetnih šansi", rekao je Iliev, a preneo sajt kluba.

Fudbaleri Partizana pobedili su na Kipru Anortozis sa 2:0, u prvom kolu Grupe B u Ligi konferencija.

"Ono što me raduje je to što ne vidim nikakvu euforiju ni kod jedne osobe u klubu, a posebno kod igrača, jer ovo već postaje standard. Oni se ne zadovoljavaju ovakvim stvarima, nego nekim većim i idu ka tome. Samim ulaskom u Ligu konferencija smo napravili veliku stvar, sada smo otvorili takmičenje pobedom protiv jednog od dva glavna konkurenta za prolaz i pokazali našu ambiciju", naveo je Iliev.

Ivica Iliev
foto: Starsport©

Partizan će u nedelju od 18 časova na svom terenu igrati protiv Crvene zvezde, utakmicu devetog kola Super lige Srbije. Iliev je rekao da je to velika i izuzetno važna utakmica, koja može da odredi dalji tok sezone.

"Ostaje nam, u ovom mini ciklusu bitnih utakmica, derbi koji je najveća utakmica srpskog fudbala i može u ovom trenutku da usmeri sezonu u onom pravcu u kom želimo", dodao je on.

Na pitanje o dobroj i efikasnoj igri napadača Rikarda Gomeša, Iliev je poželeo da igrač Partizana tako nastavi.

Rikardo Gomeš
foto: Starsport©

"Mislim da niko u Evropi nema takav učinak, on je na polovini broja golova koje je dao u prvom mandatu, u prvoj godini koja je isto bila spektakularna kada je učinak u pitanju. Dao je 26 golova, već je na 13 u 14 utakmica. Mislim da je u zenitu svoje karijere, na maksimumu. On je toga svestan, kao i svi mi, oseća neverovatno samopouzdanje, ali i našu podršku i pozitivnu energiju, ne samo ljudi iz kluba, nego i sa tribina, javnosti, medija. Samo neka tako nastavi", naveo je.

Nedavno je u Partizan došao Holanđanin Kvinsi Menig, koji je sinoć postigao gol na Kipru.

"Trebao nam je igrač takvih karakteristika. Traži dubinu, direktan je, dobra saradnja, kontrola lopte… Još se ne poznaje sa saigračima, ali verujem da će, kako vreme bude odmicalo, njegov učinak samo rasti", naveo je Iliev.

Rikardo, Kvinsi Menig
foto: Fk Partizan

Uoči "večitog" derbija protiv Zvezde, Iliev je rekao da očekuje izuzetno kvalitetnu utakmicu, pošto obe ekipe igraju grupnu fazu evropskih takmičenja i "u situaciji smo u kakvoj je srpski fudbal retko bio".

"Pobedama Partizana i Zvezde, naši bodovi u Evropi rastu, kao i euforija u srpskom fudbalu, oseća se vera u fudbal i kvalitet koji poseduju naša dva najveća kluba. Mislim da derbi dolazi u pravom trenutku, kada je euforija na maksimumu, kada smo otvorili sezonu i kada su ambicije u Evropi i domaćem takmičenju kod obe ekipe na maksimumu", naveo je nekadašnji napadač crno-belih.

"Voleo bih da vidimo atraktivan fudbal, ne bih želeo da vidim kalkulisanje. Obe ekipe dočekuju derbi u fantastičnoj atmosferi, pune samopouzdanja. Naravno, očekujem pobedu Partizana", rekao je Iliev.

Adem Ljajić
foto: AP

Pojedini turski mediji pisali su da je Partizan u završnici prelaznog roka želeo da vrati Adema Ljajića.

"Adem Ljajić, vanserijski igrač koji je mnogo doneo Partizanu i reprezentaciji, igrač evropskog kova. U ovom trenutku ta opcija nije realna. Mi smo poslednjeg dana prelaznog roka, kada smo mogli da prijavimo igrača za Evropu, rešili najbitnije. Njegov ili bilo čiji dolazak bio bi samo za domaća takmičenja, a mislim da kod igrača tog formata nije realno da se priča o tome", rekao je Iliev.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track