BOLESTAN NAPAD NA ĐOKOVIĆA: Bakirov Srbin udario na najboljeg tenisera sveta
Foto: Printscreen, Profimedia

Sramno

BOLESTAN NAPAD NA ĐOKOVIĆA: Bakirov Srbin udario na najboljeg tenisera sveta

Tenis -

Fotografija Novaka Đokovića sa Milanom Jolovićem Legendom, bivšim komandantom specijalne jedinice "Vukovi sa Drine", naišla je na žestoke reakcije u jednom delu javnosti u Federaciji BiH.

Među njima je novinar Dragan Bursać, kolumnista "Al džazire" i portala "Radio Sarajevo".

Bursać je u rubrici "Ja mislim" na portalu "Radio Sarajevo" žestoko izvređao najboljeg tenisera sveta. Đoković je posle posete bosanskim piramidama sa Semirom Osmanagićem, otišao na venčanje džudiste Nemanje Majdova, gde se, pored ostalih, slikao i sa Jolovićem.

"Našao se tako najbolji teniser sveta i za stolom Milana Jolovića Legende, komandanta ”Vukova sa Drine“, koji je tokom borbi za osvajanje Srebrenice ostao upamćen po rečenici upućenoj svojim borcima preko motorole:

"Sad pritisni brate, frka im je! Nato pakt nam ne može ništa! Opleti dole, da čujem vukove kako zavijaju!" Za one koji ne znaju, narečena “Legenda“ je najaktivnije učestovala u operaciji "Krivaja 95", istoj onoj u kojoj je izveden i sproveden srebrenički genocid. Milanu Joloviću se pripisuje, mimo toga i “herojstvo“ u kome je tokom rata spasio život ratnom zločincu Ratku Mladiću", piše između ostalog Bursać.

Bursać je sam sebe uvalio u živo blato prozivajući Đokovića za nacionalizam i nedostatak humanitarnog rada. Očigledno nije pratio život i rad Novaka Đokovića i njegove brojne humanitarne akcije, za šta su mu zahvalni, između ostalog, i u BiH kada je pomagao tokom čuvenih poplava 2014. godine.

"A čovek koji je odrastao u Miloševićevoj Srbiji, šiban i filovan ratnom propagandom nakaradnog režima, bez obrazovne baze, na žalost, razmišlja jednako kao i njegovi fanovi i tako se pravi začarani nacionalistički krug. A mogao je Đoković biti najveći svih vremena, mogao je predstavljati celu planetu sporta i pomagati joj na milijardu načina, mogao je na kraju biti toliko iznad situacije, da mu nikad ne padne na pamet skakati mostarsku lastu u glib i blato balkansko. Umesto toga, deli ordenje sa ratnim zločinicima Karadžićem i Mladićem, peva po seoskim svadbama sa Dodicima i teferiči sa ljudima koji su organizaciono bili zaduženi za operacije nakon kojih je usledio genocid", piše Bursać.

Milan Jolović Legenda rođen je 1967. godine u selu Banjani kod Sokoca. Bio je komandant specijalne jedinice "Vukovi sa Drine" u sastavu Vojske Republike Srpske, a kasnije i komandant 72. specijalne brigade Vojske Jugoslavije.

U centru pažnje se Jolović našao i kada je u julu 1993. godine na Igmanu spasao život Ratku Mladiću, posle čega ga je Mladić unapredio u viši čin.

Nosilac je brojnih vojnih i ratnih priznanja od kojih se posebno izdvaja orden Miloša Obilića za hrabrost. Tokom rata je ranjavan tri puta, a čak četiri puta je prevremeno unapređivan tokom službe.

Nakon što je bio komandant 72. specijalne brigade Vojske Jugoslavije, potom je radio u Generalštabu Vojske Jugoslavije odakle je penzionisan na lični zahtev u činu pukovnika. Jolović nikada nije osuđen za ratne zločine iako su sprovođene istrage.

Oženjen je Snežanom Pajkić Jolović, čuvenom srpskom atletičarkom i evropskom prvakinjom (Split, 1990) koja je trčala na 1.500 metara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track