PAZITE ŠTA PIŠETE! FBI NADGLEDA TURNIR U INDIJAN VELSU: Teniserima stiglo obaveštenje uoči starta čuvenog mastersa
Foto: Profimedia

Na zadatku

PAZITE ŠTA PIŠETE! FBI NADGLEDA TURNIR U INDIJAN VELSU: Teniserima stiglo obaveštenje uoči starta čuvenog mastersa

Tenis -

Pored nekih od vodećih svetskih tenisera, na ovogodišnjem mastersu u Indijan Velsu "igraće" i FBI (Federalni istražni biro).

Čelnici ATP i VTA, vodećih teniskih tela, odlučili su se na ovakav potez kako bi sprečili učestala vređanja tenisera putem društvenih mreža.

Igrače i igračice često vređaju navijači, posebno nezadovoljni kladioničari, tako što im šalju preteće i neprijatne poruke privatno, ali i putem društvenih mreža.

"Dragi igrači i članovi timova, želeli bismo da vas informišemo da će FBI biti prisutan na ovogodišnjem izdanju turnira u Indijan Velsu kako bi nadgledao i reagovao na zlostavljanje i pretnje na društvenim mrežama prema igračima", stoji u saopštenju organizatora turnira, a prenosi Sputnik.

Mnogima je, međutim, nejasno šta će tačno dolazak samih agenata FBI-a uraditi kako bi se poboljšala borba protiv onih koji uznemiravaju igrače, s obzirom da se Indijan Vels igra u Kaliforniji, a društvene mreže se koriste u čitavom svetu.

Masters u Indijan Velsu, koji mnogi nazivaju petim Grend slem turnirom, startuje 4. oktobra. Na njemu neće nastupiti Novak Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track