NOVAK I JELENA IZNENADILI GLUMCE! Đokovići uživali u OVOJ pozorišnoj predstavi FOTO
Foto: Nemanja Nikolić, Profimedia

opustili se

NOVAK I JELENA IZNENADILI GLUMCE! Đokovići uživali u OVOJ pozorišnoj predstavi FOTO

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković vreme do nastavka teniske sezone provodi u Beogradu i Srbiji, a sa suprugom Jelenom posetio je i Jugoslovensko dramsko pozorište, gde je gledao predstavu Široka zemlja.

Novak i Jelena su se družili sa delom glumačke ekipe, što je na društvenim mrežama objavila glumica Milena Vasić, koja je uz fotografiju napisala.

- Velika čast je bila igrati večeras.

Milena Vasić, Novak Đoković
foto: Instagram PS

Tragikomedija Artura Šniclera Široka zemlja objavljena je pre tačno 110 godina, 1911. u Berlinu a iste godine je prvi put izvedena u Folksteatru u Beču. Šnicler je u to vreme bio u zenitu slave i popularnosti pa je njegovo delo istovremeno izvođeno na čak devet pozornica nemačkog govornog područja.

Novak Đoković
foto: Privatna arhiva

Artur Šnicler, po obrazovanju lekar, austrijski je pripovedač i dramaturg. Bio je pripadnik avangardne umetničke grupe Jung Wien (Mladi Beč) i jedan od najistaknutijih autora tzv. Wiener Moderne (Bečke moderne). U svojim dramama poigravao se sa formalnim, ali i društvenim konvencijama. Zbog implicintnog opisa seksualnosti optuživali su ga da je pornografski pisac. Autor je romana, novela i drama. Još tokom studija pokazao je posebno interesovanje za psihijatriju, a lično poznanstvo sa Sigmundom Frojdom imalo je veliki uticaj na njegov književni opus.

U predstavi uz Milenu igraju: Vojin Ćetković, Marija Vicković, Svetlana Bojković, Irfan Mensur, Petar Benčina, Milica Mihajlović, Srđan Timarov, Aleksej Bjelogrlić i Tamara Šustić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track