03:21

BOKS SE VRATIO NA VELIKA VRATA! Nekadašnji šampioni dali prognozu za naše boksere, uputili im VAŽAN savet koji garantuje pobedu

jugoslovenski bokseri

BOKS SE VRATIO NA VELIKA VRATA! Nekadašnji šampioni dali prognozu za naše boksere, uputili im VAŽAN savet koji garantuje pobedu

Ostali sportovi -

Beograd je jedini grad na planeti koji je dobio priliku da drugi put organizuje Svetsko prvenstvo, istakao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorivši prestižno takmičenje u Areni.

Podsetimo, naš glavni grad bio je domaćin i Svetskog prvenstva 1978, a naši gosti su sjajna spona između tadašnjeg i ovog današnjeg šampionata.

Mirko Puzović i Dragan Vujković, legendarni jugoslovenski bokseri bili su gosti Jutarnjeg programa na Kurir televiziji gde su govorili o sinoćnom događaju.

Dragan Vujković
foto: Kurir televizija

Vujković, vlasnik čak 2 svetske medalje u boksu, istakao je da je razočaran što nijednom na događaju nisu odali priznanje srpskim bokserima.

- Bilo je lepo ali nisam video naše borbe. Ja sam osvojio 2 svetske medalje, to nije prikazano na video bim-u. Prikazivali su neke nepoznate boksere. Lepo nam je bilo sinoć, ali moram da prenesem nešto sa čim nisam zadovoljan. Mi kojji smo predstavljali Beograd i Srbiju nismo prikazani. Nekada smo imali jaku ligu. Vrlo sam ponosan što je Srbija drugi put domaćin šampionata - kaže Vujković.

Dragan Vujković
foto: Kurir televizija

Nekadašnji olimpijac Puzović je rekao da je sinoćni događaj bio organizovan na svetskom nivou

- Sinoć je bilo spektakularno, bilo je baš pompezno, na svetskom nivou. U svakom slučaju, nadam se da ćemo uzeti 2,3 medalje. Boks se vratio na srpsku scenu, ali ne u punom sjaju. U moje vreme je bilo mnogo kvalitetnih boksera, danas nema toliko, malo je teži put da se napravi dobar bokser - rekao je Puzović.

Mirko Puzović
foto: Kurir televizija

Mirko i Dragan često posete omladinu na treningu, gde udele i neki savet.

- Jako je važno pružati mladima podršku, pogotovo u periodu kad su tinejdžeri, jer ako se ne posvetite njima oni će otići u neki drugi sport. Mi želimo dok smo vitalni da uputimo mlade kako da se bave boksom, kako se ne bi ni povredili, da bi znali da se odbrane. Moraju mladi da se obuče da imaju vrhunsku odbranu, jer ako je odbrana dobra, dobar je i napad - rekli su Vujković i Puzović.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:11

BEOGRAD JE CENTAR SVETA! Spektakularna ceremonija otvaranja Svetskog prvenstva u Areni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track