NOVAK PREPOZNAO SEBE U ZLATANU: On je zaista simbol balkanskog mentaliteta! Što sam stariji, to se osećam mlađe
Foto: Profimedia

UTISAK

NOVAK PREPOZNAO SEBE U ZLATANU: On je zaista simbol balkanskog mentaliteta! Što sam stariji, to se osećam mlađe

Tenis -

Najbolji teniser sveta otkrio je da se prepoznaje u filozofiji švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića.

Novak je obeležio sezonu sa tri osvojena Grend slema, oborio je rekord u Parizu osvajanjem 37. Mastersa, pa je favorit i za završni turnir u Italiji.

On je tim povodom dao intervju za italijansku "Gazetu", a jedno od pitanja bilo je vezano za poraz na OI u Tokiju, kao jednom teškom trenutku u karijeri.

"Poraz doživljavam ne samo kao razočaravajuću emociju trenutka, već i kao priliku za mentalni rast i jačanje karaktera da se izvučem iz teške situacije kao čovek i bolji igrač nego što sam bio. Bio je to težak posao za mene. Um ima važnost kakvu imaju fizički i tehnički aspekti igre. Morate biti u stanju da razumete kako da upravljate negativnom energijom na najproduktivniji način", rekao je Đoković se vraća u Torino posle 20 godina.

Novak Đoković
foto: Profimedia

"Ovo je prilika da se vratim u grad u kojem sam bio samo jednom, sa 15 godina, da igram juniorski turnir. Pokušaću da uživam . Srećan sam što se igra u Italiji, gde uvek nađem veliku strast prema sportu i imam veoma poseban odnos sa navijačima. Naravno, mogao bih da kažem da sam imao velike uspehe u Londonu u poslednjih 11 godina, ali je odlično za promociju našeg sporta što finale može da se igra u još jednoj zemlji koja voli tenis", zaključio je prvi reket sveta.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Veliki prijatelj Novaka Đokovića je Zlatan Ibrahimović, koji sa 40 godina nema nameru da ide u penziju.

"Sviđa mi se njegova filozofija, što sam stariji, to se osećam mlađe. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustanemo i potpunog samopouzdanja. U tome se veoma prepoznajem u njemu: ima mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa svešću o svojim kvalitetima koji proizlaze iz njegove radne etike", kazao je Đoković.

Zlatan Ibrahimović
foto: EPA/Jonas Ekstromer

(Kurir sport/Gazzetta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track