TZV. KOSOVO NAM OTIMA NOVOG ĐOKOVIĆA?! TSS: Čuli smo, ali nisu nam se javili! Otac tenisera: Šest godina sam MOLIO ZA POMOĆ!
Foto: Facebook/Goran Pavić/Starsport

Putuje u Švajcarsku

TZV. KOSOVO NAM OTIMA NOVOG ĐOKOVIĆA?! TSS: Čuli smo, ali nisu nam se javili! Otac tenisera: Šest godina sam MOLIO ZA POMOĆ!

Tenis -

Kako trenutno stoje stvari, Filip Pavić, mladi srpski teniser za koga kažu da je veliki talenat nalazi se između odluke, hoće li igrati za Srbiju, ili tzv. Kosovo, gde je rođen, a porodica Pavić je veoma blizu definitivne i konačne odluke da odustane od čekanja na pomoć iz Srbije.

Podsetimo, u tekstu koji je izazvao lavinu reakcija pisali smo o Filipu i uslovima u kojima je trenirao.

On je tri godine radio bez trenera i stalnog mesta za trening, ali je i pored toga poprilično uspešan u mlađim kategorijama, a njegova situacija se promenila kada je za njega čuo "Albanac iz Gnjilana", preneo je "La Kanton", švajcarski sajt na Albanskom jeziku.

Filip će sa Kosova otputovati u Švajcarsku gde će nastaviti da radi i napreduje, a sve troškove će pokriti pomenuti Albanac.

Mladi Filip je osvojio preko 30 turnira i četvrti je najbolji igrač tzv. Kosova uzrasta do 16 godina. Mladić koji najviše voli da igra na šljaci i da gleda Novaka Đokovića zbog nedostatka finansijskih sredstava za putovanja po Sribji igra na turnirima i takmičenjima koji su pod okriljem Teniskog saveza tzv. Kosova, pa ga zbog toga i računaju kao "svog", a pomenuti švajcarski sajt je konstatovao sledeće: Ko zna, Kosovo možda dobije svog Novaka Đokovića.

Goran Pavić, Filipov otac, jednom prilikom je poručio da će on i njegov sin ozbiljno da razmisle da li da prihvate poziv Teniskog saveza tzv. Kosova ukoliko ga dobiju, ali da je želja obojice da Filip zaigra za Srbiju.

Predsednik TS tzv. Kosova, Jeton Haderđonaj potvrdio je da bi poziv mogao i da stigne, a u međuvremenu Pavići su stigli na koran da potpuno izgube nadu da će u Srbiji dobiti pomoć.

Aleksandar Bolić
Aleksandar Bolićfoto: Starsport

U ime Teniskog saveza Srbije, za Kurir je o Pavićima govorio Aleksandar Bolić, sportski direktor TSS.

- O celoj situaciji znam onoliko koliko sam pročitao u medijima. Pavići se nikad nisu obratili Teniskom savezu Srbije. Bilo je drugih tenisera koji su se javljali, ali oni ne. Tenis je dosta komplikovan, imate sada primer hrvatskih tenisera Ivana i Mateja Sabanova koji su igrali za Hrvatsku, a sada za Srbiju. Problem je što je tzv. država Kosovo priznata od strane Međunarodne, kao i Evropske teniske federacije - rekao je Bolić i podsetio nas na uspeh koji je napravio Lazar Milićević, još jedan mladi teniser sa Kosova koji je bio reprezentativac, ali i šampion Srbije. Milićević je 2018. godine postao prvak države u konkurenciji igrača uzrasta do 16 godina, a kasnije je osvojio i juniorsko prvenstvo Srbije, odnosno turnir održan na Zlatiboru za igrače starosti do 18 godina.

Bolić je poručio da Filipu nisu zatvorena vrata reprezentacije Srbije, kao i da je potrebno da on igra na turnirima u Srbiji.

- Dakle, da razjasnimo, apsolutno nismo zatvoreni za saradnju. Dva, tri puta godišnje organizujemo besplatne škole tenisa na Kosovu, trudimo se da pomognemo koliko možemo. Pogotovo ako igrači imaju kvalitet i te kako su dobrodošli. Neka nam se obrate, pa ćemo rado da vidimo šta možemo da uradimo - poručio je Bolić.

Filip i Goran Pavić
Filip i Goran Pavićfoto: Facebook Goran Pavić

Međutim, kada smo Goranu Paviću poručili da je dobio poziv da se obrati TSS, dobili smo iznenađujuć odgovor.

- Šest godina sam na razne adrese pitao i molio za pomoć, ne bih mogao ni da nabrojim gde sam se sve javljao, nije me bilo sramota zbog mog sina. Ljudi iz TSS znaju sve. Pozivaju da im se obratimo? Kako ja više bilo kome da verujem? Bilo je obećanja mnogih, ali sve se svede na to da ne pustim Filipa da igra za tzv. Kosovo i kada ga ne pustim svi projekti odjednom propadnu. Tri godine je Filip radio bez trenera, a pošto nije imao ni stalno mesto za trening dešavalo se i da uzme reket i lopticu i udara o zid - rekao je Goran za Kurir.

PAVIĆI POSEĆUJU CRKVE I NAVIJAJU ZA ZVEZDU

Ono što prvo zapadne za oko kada se otvore profili Filipa i Gorana Pavića na društvenim mrežama pored ljubavi prema tenisu jeste činjenica da redovno posećuju crkve i manastire, što može da se primeti po fotografijama koje se na tim profilima nalaze. Takođe, može da se zaključi da je Filip veliki navijač Crvene zvezde, zahvaljujući fotografiji sa Marakane.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track