HISTERIČNE PRETNJE NOVAKU: Đoković će saznati kako izgleda kad te MRZI cela Australija! Ko izbaci Srbina postaće HEROJ Melburna!
Foto: Profimedia

australijan open

HISTERIČNE PRETNJE NOVAKU: Đoković će saznati kako izgleda kad te MRZI cela Australija! Ko izbaci Srbina postaće HEROJ Melburna!

Tenis -

Vest da će najbolji teniser sveta Novak Đoković učestvovati na Australijan openu obišla je ceo svet u rekordnom roku.

Najpre je Novak obelodanio da putuje u Melburn a potom je i stiglo objašnjenje od organizatora samog turnira zašto je Srbin dobio medicinsko izuzeće.

Reakcijer na odluku da Novak može u Melburn su podeljene.

Većina pravih ljubitelja tenisa raduje se činjenici što će prvi reket sveta zaigrati u Melburnu, međutim zapadni mediji kao i uvek podigli su pravu hajku na Novaka.

Prednjače britanski mediji koji su zagrmeli da "antivakser ide u Australiju", a sada su im se priključili i pojedini australijski novinari

Novak Đoković
foto: AP

Australija je je od izbijanja pandemije SARS-CoV-2 zemlja sa možda najrigoriznijim "korona-merama", a neretko brutalno reagovanje vlasti prema onima koji se nisu povinovali oštrim propisima dovelo je i do izuzetne polarizacije u tamošnjem društvu.

Neki su bili protiv toliko represivnog ponašanja, neki drugi su ga podržavali i još uvek podržavaju, a izgleda da su iz ove druge grupe novinari koji su "osuli drvlje i kamenje" po Novaku kada su saznali da će igrati na Australijan openu.

Jer, kako drugačije protumačiti sledeće objave australijskih novinara?

Recimo, Karen Svini, iz australijskog ogranka Asošijejted presa (AAP), je na Tviteru napisala ovo:

"Novak Đoković će da sazna kako izgleda kada te mrzi cela Australija. Mi smo svi fini i opušteni, dok ne postanemo drugačiji", poručila je ova novinarka.

U sličnom tonu nastupio je i njen kolega Met Volš sa australijske i novozelandske ispostave ESPN-a, , koji je napisao sledeće:

"Ko god izbaci Novaka Đokovića sa AusOpena možda više nikada neće morati da plati pivo u Australiji".

Zanimljivo je da je jedna devojka koja je odgovorila na tvit Karen Svini blokirana na društvenim mrežama jer je poručila:

"Neverovatno nezrelo i sramno izlaganje, moram to da navedem kao neko ko takođe živi u Australiji. Prijave za medicinsko izuzeće bile su anonimne, a prošle su potom kroz dva odbora koja su o tome odlučivala (i nisu znala o kojoj osobi se radi, prim, aut.). Uz sve to, više igrača/igračica je dobilo takvo izuzeće. Budi bolja!", napisala je ova korisnica Tvitera pomenutoj australijskoj novinarki.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: Profimedia, Printscreen

Podsetimo, Australijan open počinje 17. januara, a na njemu će Novak Đoković pokušati da uveća svoj aktuelni rekord od devet tamošnjih titula, ali i da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio 21 gren slem trofej u pojedinačnoj konkurenciji i pretekne Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track