JE*I SE! FRANCUZ IZVREĐAO SUDIJU PA DISKVALIFIKOVAN: Prva drama na teniskom terenu u 2022.godini! Đere prisustvovao skandalu!
Foto: Profimedia

Skandal

JE*I SE! FRANCUZ IZVREĐAO SUDIJU PA DISKVALIFIKOVAN: Prva drama na teniskom terenu u 2022.godini! Đere prisustvovao skandalu!

Tenis -

Laslo Đere se plasirao u četvrtfinale turnira u Adelejdu

Srpski teniser Laslo Đere i 52. igrač sveta, plasirao se u četvrtfinale Adelejda, i ići će na megdan grend slem šampionu Marinu Čiliću, a sve zbog diskvalifikacije svog rivala zbog psovanja sudije!

Đere je u drugom kolu turnira igrao protiv Korentana Mutea, a slavio je zahvaljujući neprimerenom ponašanju Francuza. To se dogodilo pri rezultatu 1:1 u setovima.

Mute je poveo 6:4, ali je u drugom setu Đere uspeo da se vrati u meč i osvoji taj deo igre sa 7:5. Đere se u tim trenucima navodno teško kretao između poena, dok je tokom same igre normalno trčao, što je izgleda iznerviralo Mutea.

Laslo Djere
foto: Profimedia

Takođe, glavni problemi su počeli u finišu drugog seta. Mute je imao 40:0 na svoj servis i bio je na poen od taj-brejka. U tom trenutku je sudija jedan poen dosudio u korist srpskog igrača, što je razbesnelo Francuza koji je započeo raspravu.

Đere je pritisnuo Mutea, uspeo da preokrene stvar i osvoji drugi set, što je Francuza izbacilo iz takta, koji je, prema rečima francuskog novinara Žulijena Kergonua dobacio sudiji "Je*i se".

-To je izazvalo diskvalifikaciju. Ovo nije prihvatljivo i previše je uobičajeno za Mutea. Nadam se da će mu ovo poslužiti kao pokazatelj, jer je često na ivici granice. Diskvalifikacija je potpuno zaslužena pod ovim uslovima, naveo je Kergonu.

Korentan Mute
foto: Printscreen / Mondo.rs

Navodi se i da je posle psovki Mute prvo napustio teren, a onda kada se vratio, sudija ga je i zvanično diskvalifikovao.

Đere nastavlja da se takmiči u Adelejdu, a u četvrtfinalu će igrati protiv Marina Čilića, nekadašnjeg osvajača US Opena, koji je prethodno savladao Tijaga Monteira 2:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track