PLJUŠTALE SU OPTUŽBE DA JE UZEO MITO: Ovaj čovek zabranio je Novaku da uđe u Australiju! Njegova biografija PUNA JE MRLJA!
Foto: EPA

Haos

PLJUŠTALE SU OPTUŽBE DA JE UZEO MITO: Ovaj čovek zabranio je Novaku da uđe u Australiju! Njegova biografija PUNA JE MRLJA!

Tenis -

Reč je o Majklu Outramu koji nema čistu biografiju, spekulisalo se da je uzimao mito

Svakog časa pojavljuu se nove informacije o Novakovom slučaju, a sada je poznato i ko je osoba koja je otkazala Đokoviću gostoprimstvo u Australiji. To je bio Majkl Outram.

Ime i prezime mnogima ništa ne znači, ali u pitanju je glavni čovek u graničnoj policiji Australije, odnosno komesar za bezbednost. On je presudio i zabranio najboljem svetskom igraču Novaku Đokoviću da uđe u zemlju.

Na posao je došao 2018. godine, ima dva nadimka "Agent 007" po Džejmsu Bondu i "Super agent".

Majkl Outam
foto: Printscreen / YouTube / ASPI Presents

Međutim, ovaj čovek napravio je skandal u martu 2021. godine kada su granice Australije još bile zatvorene. Tada je režiser Dilan Efron, brat poznatijeg Zeka ušao u zemlju na njegovo urgiranje.

On je zapravo omogućio da pomenuti režiser uđe u Australiju, što je izazvalo negativnu reakciju građana i prošao je kroz ispitivanja Ministartsva unutrašnjih poslova.

- Majkl Outram je objasnio da je dao dozvolu Dilanu Efronu zato što bi snimanje njegove serije donelo finansijsku dobit Australiji. Procenjeno je da bi tako uneo oko dva miliona dolara u lokalnu filmsku industriju - piše se da je to bilo objašnjenje Outrama.

Pljuštale su optužbe da je primio mito, da je dobio novac od Efrona kako bi ga pustio, ali je sve ostalo u domenu spekulacija. Ono što je sigurno jeste da Dilan nije tretiran kao kriminalac kada je došao, kao što je to slučaj sa Novakom Đokovićem.

Biće zanimljivo videti da li će se Outram pojaviti na Novakovom suđenju kao jedan od svedoka i da li će dati jedan iskaz.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track