00:34

Sud u Melburnu poništio o deportaciji i ukidanju vize Novaku Ðokoviću

ludilo

BELI KOMBI I BRDO POLICAJACA: Traje DRAMA u Melburnu, POZNATO JE šta se dešavalo ispred Đokovićevog hotela FOTO

Tenis -

Iako je sud doneo odluku da Novaku Đokoviću dozvoli ostanak u Australiji, u Melburnu još uvek traje drama.

Mediji širom sveta su preneli informaciju da je Đoković ponovo uhapšen i da će ipak biti deportovan, a o tome je govorio i njegov brat Đorđe Đoković.

Ipak, Karen Svini, novinarka iz Melburna poručuje da odluka o ponovnom privođenju nije doneta što ne znači da neće biti.

- To nije policija Australije, već policija Viktorije i ona je tu verovatno da štiti Novaka od navale mesdija, pažnje javnosti, slučaja visokog profila i same činjenice da je Novak Đoković unutra. Ako do hapšenja uopšte dođe, to bi trebalo da uradi Granična policija Australije (ABF), a ne klasična Savezna policija (AFP), a ni jedne ni druge - trenutno nema ispred zgrade. Kombi koji je stigao je, verovatno, samo doneo Đokovićeve stvari iz hotela / sa aerodroma - poručila je Svini.

Podsetimo, drama Đokovića u Melburnu traje već danima. Otkako je sleteo imao je probleme na aerodromu sa vizom i dozvolom da uđe u zemlju.

Umesto da krene ka kući koju je već ranije iznajmio i psihiči i fizički se priprema za Australijan open, smešten je u hotel u kojem Vlada Australije već godinama drži migrante koji traže azil. Ispostavilo se da se radi o ozloglašenom hotelu koji je često u bliskoj prošlosti bio u centru skandaloznih tvrdnji.

Đoković i njegov tim su odlučili da ulože žalbu, a u ponedeljak je na sudu ukinuta odluka o njegovog deportaciji u Srbiju, međutim, drama još uvek traje.

Novak Đoković, Melburn, Policija, Hotel
foto: Profimedia

Iako je sud presudio u Djokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovi da razmotri ukidanje Djokovićeve vize. Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga.

Tran, medjutim, nije precizirao razloge po kojima bi Djokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Djoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

Kuri sport

Bonus video:

00:32

VELIKI INCIDENT U MELBURNU: Srbi se BACALI NA AUTO u kojem je Đoković?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track