DOBRO ZNAMO KO JE KRŠIO PRAVILA! Australijanac UDARIO ŠAMAR SVOJIMA: Likovali su zbog Đokovića, a u stvari su se izblamirali!
Foto: Shutterstock, EPA/ALESSANDRO DI MARCO

analiza sage u melburnu

DOBRO ZNAMO KO JE KRŠIO PRAVILA! Australijanac UDARIO ŠAMAR SVOJIMA: Likovali su zbog Đokovića, a u stvari su se izblamirali!

Tenis -

Poznati novinar iz Australije, Čip le Grand, analizirao je sva dešavanja koja su u ponedeljak u prvom planu u Australiji i šire.

Le Grand je glavni reporter sajta "The Age", piše o nacionalnim aferama, sportu i kriminalu, a za svoju specijalnost navodi upravo ono što se dešava Melburnu.

U tekstu o Novaku Đokoviću i njegovoj drami koji je objavljen oko 10 časova po srednjoevropskom vremenu je izneo svoje mišljenje u vezi čitave sage kroz koju prolazi najbolji teniser sveta.

- Premijer Skot Morison želi da verujemo da su pravila koja regulišu naše granice na sličan način jasna. 'Pravila su pravila, posebno kada su u pitanju naše granice', napisao je na Tviteru sat vremena nakon odluke graničnih zvaničnika da ukinu ulaznu vizu Novaku Đokoviću, 'Niko nije iznad ovih pravila'.

Sada znamo da su australijski granični zvaničnici, a ne najbolji teniser sveta, prekršili pravila. I ništa u vezi sa ovom sagom, koja još uvek ima načina da se pokrene, nije ni približno jednostavno.

Kratak odgovor je dobiti ubod (primiti vakcinu). Ali onda, da je Đoković uradio razumnu stvar za početak, svet nikada ne bi dobio tako redak uvid u to kako se beskrvno brane zidovi tvrđave Australije, podklauzulama rimskim brojevima, u gluvo doba noći - napisao je Čip le Grand.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Novak Đoković
foto: TSS

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek. Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Kurir sport

Bonus video:

00:32

VELIKI INCIDENT U MELBURNU: Srbi se BACALI NA AUTO u kojem je Đoković?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track