03:02

Starović otkrio detalje razgovora sa ambasadorom Australije: ŽELE DA POKAŽU MIŠIĆE

malo poznati detalji

RAZGOVOR NIJE BIO NIMALO PRIJATAN: Starović otkrio detalje susreta sa ambasadorom Australije NAMERNO STE HTELI DA NAMAMITE NOLETA

Tenis -

Nemanja Starović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, otkrio je da je uložio jedan oštar protest ambasadoru Australije i da trenutno svi daju sve od sebe da pomognu Novaku Đokoviću.

- Mi veoma pomno 24/7 pratimo situaciju u vezi sa slučajem Novaka Đokovića, svi oni koji su u nadležnosti državnog aparata pružaju pomoć njegovoj porodici i njegovom advokatskom timu - istakao je državni sekretar za Jutarnji program televizije Kurir.

Nemanja Starović, Novak Đoković
foto: kurir televizija

Državni sekretar je istakao da je tim što je uputio protest ambasadoru Australije dobio zamerke sa Zapada.

- Ja sam lično imao priliku da u četvrtak u popodnevnim časovima pozovem na razgovor australijskog ambasadora u Beogradu s obzirom na to da je ministar Nikola Selaković još sa predsednicima naše dijaspore u Čikagu. Tom prilikom sam uložio jedan veoma oštar protest ambasadoru Australije. Istakao sam da je viđenje naše javnosti veoma opravdano i da je Novak Đoković zapravo namamljen u Australiju da bi tamo na licu mesta bio poražen. Mnogi su mi posle, pogotovo zapadni mediji, zamerili što je takva interpretacija bila oštra. Đoković dobija zvaničan ispravan poziv od teniskog saveza Australije i biva mu izdata validna viza u skladu sa svim propisima. U Australiji se ta viza poništava i mimo svoje volje se uvlači u jedan suštinski politički proces - rekao je državni sekretar.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Starović je naglasio da je sve ovo čista politika i da vlada Australije samo želi da pokaže svoju čvrstinu omaložavanjem Đokovića.

- Radi se o tome kako predsednik australijske vlade i drugi pripadnici vlade žele da pokažu mišiće i svoju čvrstinu zbog velikog nezadovoljstva svojih građana. Oni se već devet meseci nalaze u veoma, veoma oštrom lokdaunu. Žele da pokažu da je jedan veliki i privilegovani sportista izložen jednako oštrom tretmanu kao i njihovi građani koji pate pod tim lokdaunom. Problem sa tim je što se Đoković predstavlja kao nešto, što zapravo nije, kao neko ko je razmažen i privilegovan, a pritom se zanemaruje sve ono što čini njegovu biografiju. Proziva se kao neki antivakser, a on je zapravo dao milione i milione evra za pomoć zdravstvenom sistemu i to ne samo u Srbiji. Da ne pričamo o tome da je pomogao i Australiji - rekao je Starović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:00

Melburn: Odložena odluka za deportaciju Đokovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track