BIĆE LUDO AKO GA PUSTE! Barbara Šet iz PAKLA AUSTRALIJE za Kurir: Tek će da nastane HAOS, teniseri nisu srećni što je Novak ovde!
Foto: EPA/James Ross, Eurosport

ekskluzivno

BIĆE LUDO AKO GA PUSTE! Barbara Šet iz PAKLA AUSTRALIJE za Kurir: Tek će da nastane HAOS, teniseri nisu srećni što je Novak ovde!

Tenis -

Dok svet čeka novosti iz Australije, Novak Đoković pokušava da se fokusira na trening i predstojeći žreb za Australijan open.

Barbara Šet koja već godinama radi kao komentator na televiziji "Eurosport" za Kurir je sa lica mesta govorila o situaciji u kojoj se već nekolko dana nalazi Novak Đoković.

Konačnu odluku potencijalnoj deportaciji iz Australije bi uskoro trebalo da donese Ministar za imigracije Aleks Hok. Mnogo toga je u ovom trenutku jasno javnosti u Australiji, ali i širom sveta.

Barbara je otkrila da je i sama imala problem da putuje u Australiju iako tamo živi. U zemlju se vratila pred katolički Božič, a zbog pravila i mera pojedinih oblasti prvo je otputovala u Adelaid, potom je došla kući - u Sidnej, a tek za vikend ide u Melburn zbog Australijan opena.

- Kovid je veoma prisutan ovde, zbog posla moram da radim antigenske testove na dnevnom nivou, brojevi su veoma visoki. Ljudi ovde nisu srećni, imali su dve teške godine, i zato mogu da razumem zašto se mnogi pitaju: Kako Novak može da igra nevakcinisan? Ako Novak dobije dozvolu da igra, atmosfera na mečevima će biti luda i burna. Imaće on veliku podršku Srba, ali puno, pre svega stanovnika države Viktorija, neće biti srećno - rekla je Barbara Šet za Kurir.

Barbara Šet
foto: Eurosport

Ona je potom poručila i da je primetila da ima više tenisera koji nisu zadovoljni zbog toga što je Đoković prisutan u Melburnu. O tome je govorio i portugalski teniser Žoao Souza, a Barbara je uverena da će to samo da pomogne srpskom teniseru da ojača i da će energiju da preusmeri na teren.

- Koliko sam mogla da primetim ni teniseri ovde nisu srećni zbog Novaka, ali nije ni njemu lako. Mislim da će izvući ogromnu količinu energije iz ovoga i posle svega će verovatno da bude jači nego pre. Ne mislim mo da je nekoliko propuštenih treninga dok je bio zatvoren uticalo na njega. Igra tenis cele godine, ima sada nekoliko dana na terenu pre turnira. Mentalno je jak, voli da igra ovde, juri 10. titulu. Sigurno je favorit broj jedan, zaista mislim da će da osvoji turnir.

Komentatorka "Eurosporta" je iskoristila priliku da pošalje poruku srpskom narodu zbog načina na koji je reagovao i zbog neverovatne podrške koju Đoković dobija svakodnevno.

- Neverovatno mi je to. Deluje i pomalo ludo, ali mi je baš drago što su se Srbi ujedinili i ovde u Australiji i kod vas u zemlji i što bezuslovno pružaju podršku Novaku. To mu sigurno puno znači i pomaže u teškim trenucima - zaključila je Barbara Šet u razgovoru za Kurir.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek. Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Srbin se još jednom oglasio u sredu kada je priznao neke greške u čitavom procesu prijave za vizu, a iz Australije su stigle informacije da je istraga protiv njega proširena.

Kurir sport / Aleksandar Knežević

Bonus video:

02:17

Srđan Đoković otkrio detalje kakvu je torturu prošao Novak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track