TOTALNO LUDILO U KAMERUNU: Sudija prvo svirao kraj u 85. minutu, pa onda u 89! Ceo svet bruji o arbitru iz Zambije! VIDEO
Foto: Profimedia

afrički kup nacija

TOTALNO LUDILO U KAMERUNU: Sudija prvo svirao kraj u 85. minutu, pa onda u 89! Ceo svet bruji o arbitru iz Zambije! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Malija pobedili su Tunis 1:0, sudija Djani Sikazve u centru skandala!

Jedini gol na meču postigao je Kone u 48. minutu iz penala. Bod Tunisu mogao je da donese iskusni Vabi Kazri u 77. minutu. Promašio je penal, tačnije golman Malija Munkoro mu je sjajno odbranio. Na kraju utakmice je došlo do svađe i ozbiljnog skandala.

Glavni sudija Sikazve iz Zambije nije produžio ni minut, iako je dva puta po nekoliko minuta gledao snimak zbog penala, čekao reakcije iz VAR sobe, dodelio crveni karton i bilo je devet izmena.

Sa terena je moralo da ga isprati obezbeđenje, zbog napada igrača i selektora Tunisa. Da sve bude luđe, sudija je svirao kraj u 85. minutu, ali je onda shvatio da ima još da se igra, pa je poslednji put dunuo u pištaljku u 89! Neviđeni skandal u režiji zambijskog sudije!

Poslednji zvižduk sudije razbesneo je selektora Tunisa Mohadera Kebaiera i ostale članove stručnog štaba. Kebaier je istrčao na teren i pokazivao na svoj sat, a sudiju su morali da isprate sa stadiona pripadnici obezbedjenja. Zvaničnici su razmatrali mogućnost da se meč ponovo nastavi, ali do toga nije došlo.

Afrička fudbalska konfederacije se još uvek nije dala zvanične informacije vezane za ovaj meč. Ako ne bude promena, meč će se registrovati rezultatom koji je bio na snazi pri poslednjem sudijskom zvižduku. To znači da je Mali pobedio Tunis sa 1:0, golom Ibrahima Konea iz penala u 48. minutu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track